Svi su ga htjeli

Snimili su božićni album koji je prodan u 100 tisuća primjeraka, a evo gdje su danas finalisti "Story Super Nove"

Natali Dizdar (Foto: Damian Denona) Natali Dizdar (Foto: Damian Denona) Damian Denona 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Natali Dizdar (Foto: Damian Denona) +0 Saša, Tin, Kedžo (Foto: Instagram) Galerija

Rafael Dropulić, Nera Stipičević, Saša Lozar, Ivana Radovniković, Tin Samardžić i Natali Dizdar 2003. godine snimili su CD s božićnim pjesmama MERRY X-MASS koji je popularan i nakon 17 godina.

Davne 2003. godine emitiran je prva epizoda "Story Super Nova Music Talents", emisije koja je postala društveni i medijski fenomeni hrvatske televizijske povijesti.

Pogledaj i ovo Natali Dizdar - 1 zanosna pjevačica Ponosna Natali Dizdar kući je otišla s nagradom, ali svi pričaju o haljini u kojoj se pojavila na dodjeli Porina

Show se bavio potragom za novim glazbenim zvijezdama te je kao prvo takvo natjecanje u Hrvatskoj izazvao veliko zanimanje publike. U vrijeme prikazivanja oborio je rekorde gledanosti, a obožavatelji su kandidate pratili na svakom koraku.

Na audiciju se prijavilo 500 natjecatelja koji su se ispočetka borili za naklonost žirija pa zatim i publike, a šestero finalista natjecanja snimili su CD s božićnim pjesmama MERRY X-MASS koji je nakon toga postao neizostavan dio gotovo svake božićne zabave.

CD se tada prodavao uz tjednik te je prodan u preko 100 tisuća primjeraka, a božićne hitove na njemu otpjevali su Rafael Dropulić, Nera Stipičević, Saša Lozar, Ivana Radovniković, Tin Samardžić i Natali Dizdar.

Od tada je prošlo 17 godina, i neki od finalista natjecanja izgradili su uspješne glazbene karijere dok su neki odabrali drugačiji put nakon showa.

Pobjednik showa Rafale Dropulić Rafo 2005. godine objavio je album "Mangipe", a 2008. godine osvojio je i pola milijuna kuna u "Farmi", još jednom realityju Nove TV.

Nakon toga se okušao kao radijski spiker, a zatim se povukao iz javnosti, posvetio poslu, studiranju, obitelji i Bogu.

Glazbi se tek nakratko vratio 2018. godine kada je s Antom Cashom snimio navijačku himnu za naše rukometaše "Naprijed kauboji".

Rafo je zapjevao i 2019. godine na koncertu duhovne glazbe "Progledaj srcem" u Zagrebačkoj Areni. Tada je priznao i da je to za njega jedini glazbeni angažman koji prihvaća jer se ostavio svjetovne glazbe i estrade otkada je spoznao Boga.

Danas vodi kršćansku emisiju na jednoj lokalno televiziji.

Drugoplasirani Saša Lozar je nakon showa s natjecateljima Damirom Kedžom i Tinom Samardžićem osnovao boy bend "Saša, Tin i Kedžo". Iako nisu dugo potrajali, njihov singl "365", koji se tada čak šest tjedana zadržao na vrhu glazbene ljestvice, pjeva se i danas.

Saša je svoj prvi i za sada jedini samostalni album izdao 2007. godine. Okušao se i kao natjecatelj showa "Tvoje lice zvuči poznato" 2015. godine u kojemu je i pobijedio.

Sa suprugom Marijom s kojom je u braku od 2005. godine Lozar ima kći Evu.

Natali Dizdar još je jedna od finalista koja se nakon showa nastavila baviti glazbom. U ljeto 2004. godine izdala je svoj prvi singl "Ne daj" koji je osvojio publiku, ali i struku koja ju je nagradila trima nominacijama i jednim osvojenim Porinom za najboljeg debitanta.

Svoj prvi album izdala je 2005. godine, a nakon njega ih je objavila još tri. U pauzama od koncerata i snimanja pjesama uspjela je završiti i dva fakulteta te je diplomirana socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja.

Trenutno je u vezi s Amerikancem Williamom Pergeom zbog kojeg zadnjih godina živi na relaciji Zagreb, New York, Dalmacija.

Nera Stipičević se nakon showa kratko bavila glazbom te je 2004. godina izbacila album s kojeg je najpoznatiji singl "Centar svita".

Pjevanje je zamijenila glumom te je 2010. godine magistrirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od tada je odigrala brojne kazališne predstave te je ostvarila i nekoliko filmski te televizijskih uloga, a okušala se i u sinkronizaciji.

Ivana Radovniković se nakon showa nastavila baviti glazbom, ali je nakon rođenja sina Filipa povukla sa scene na gotovo četiri godine i posvetila majčinstvu.

Do tada je već izdala pet albuma, a 2018. godine se vratila na scenu sa singlom "Lavine".

Tin Samardžić se nakon raspada boy benda potpuno povukao iz javnosti i odselio u Ameriku.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene