David Schwimmer utjelovio je Rossa Gellera u seriji "Prijatelji", a ta uloga donijela mu je svjetsku slavu, ali i uspjeh kod pripadnica ljepšeg spola.

Galerija


Omiljeni "Prijatelji" ovoga se tjedna na male ekrane vraćaju zahvaljujući posebnoj epizodi, povodom čega smo se prisjetili i karijere Davida Schwimmera, koji je utjelovio Rossa Gellera.

Vezani članci Serija Prijatelji Omiljeni par s malih ekrana ima zanimljivu priču u stvarnom životu, a sve su otkrili nakon detaljnog istraživanja Lisa Kudrow Čitav svijet zna ju kao vrckavu Phoebe, ali zanimljivo je čime se bavila prije nego što se proslavila kao glumica!

Schwimmer je na glumačkoj sceni još od kraja 80-ih godina, a sve dok nije dobio ulogu koja mu je promijenila život, jedva je spajao kraj s krajem manjim ulogama u filmovima i serijama. Glumio je još kao dječak u kazalištu, za što je dobivao i razne nagrade.

Otkako se na malim ekranima pojavio kao paleontolog Ross, njegova je slava počela vrtoglavo rasti. Za tu je ulogu dobio i nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca, a 1996. godine dobio je i prvu glavnu ulogu u filmu.

Pojavio se u romantičnoj komediji "Nosač lijesa" s kolegicom Gwyneth Paltrow, okušao se u brojnim žanrovima televizijskih i TV formata, a od posljednjih uloga najviše se ističe ona odvjetnika Roberta Kardashiana u seriji "The People v. O. J. Simpson". Osim glumom Schwimmer se bavio i režiranjem, dao je glas u popularnom animiranom filmu "Madagaskar" te je radio i na nekoliko kazališnih predstava.

Kao i Lisa Kudrow, ni David ne voli da se previše piše o njegovu privatnom životu. Mnogi kažu da je najmirniji član popularne šestorke iz "Prijatelja", no neki to povezuju i s činjenicom da je najbolje sakrivao svoje afere.

S britanskom umjetnicom Zoë Buckman vezu je započeo 2007. godine, a par se vjenčao tri godine kasnije. Kćer Cleo dobili su 2011., no njihov brak nije potrajao.

Objavili su 2017. godine da se rastaju, no zbog kćeri su ostali u dobrim odnosima. Prije nje viđao se s pjevačicom Tinom Barrett, koja se proslavila s grupom S Club 7, a u njegovu je zagrljaju bila i Natalie Imbruglia 1996. godine. Prema pisanju medija, govorilo se i da je bio u vezi s Minnie Driver, no svoju vezu s početka 90-ih godina par nikada nije potvrdio.

Isplivale su stare fotke najzgodnijeg frajera Eurosonga, iznenadit će vas kako je izgledao prije nego što je postao poznat

Prije 25 godina osigurala je Hrvatskoj visoki plasman na Eurosongu, a danas živi daleko od očiju javnosti