David Schwimmer na glumačkoj je sceni od kraja 80-ih godina, no tek zbog uloge Rossa Gellera proslavio se u cijelom svijetu.

Galerija


Američki glumac David Schwimmer na sceni je od kraja 80-ih godina prošloga stoljeća, no svjetsku slavu postigao je ulogom Rossa Gellera u kultnom sitcomu "Prijatelji".

Vezani članci Maggie Wheeler Uloga naporne Janice promijenila joj je život, a evo kako 17 godina poslije izgleda ženica piskutava glasa koja je opsjedala Chandlera! Courteney Cox Uloga Monice obilježila ju je za čitav život, ali jedna joj je stvar nakon snimanja posebno teško pala, o tome nije htjela ni govoriti

Schwimmer je rođen u New Yorku, no s obitelji se preselio u Los Angeles te je prvu ulogu ostvario s 10 godina. Nakon toga je glumio u nekoliko kazališnih predstava, a još kao dječak osvajao je i glumačke nagrade. Srednju je školu završio na Beverly Hillsu, nakon čega se ozbiljnije počeo baviti glumom. Pojavio se u nekoliko TV serija, a sve dok nije otišao na audiciju za "Prijatelje", karijera mu je stagnirala. Otkako se na malim ekranima pojavio kao paleontolog Ross, njegova je slava počela vrtoglavo rasti. Za tu je ulogu dobio i nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca, a 1996. godine dobio je i prvu glavnu ulogu u filmu.

S Gwyneth Paltrow se pojavio u romantičnoj komediji "Nosač lijesa", a sve do danas okušao se u brojnim žanrovima što se tiče televizijskih, ali i filmskih uloga. Jedna od najnovijih njegovih većih uloga jest ona odvjetnika Roberta Kardashiana u seriji "The People v. O. J. Simpson", a za nju je dobio i nominaciju za Emmy. Osim glumom Schwimmer se bavio i režiranjem, dao je glas u popularnom animiranom filmu "Madagaskar" te je radio i na nekoliko kazališnih predstava.

Za razliku od ostalih "prijatelja", Schwimmer je najmirniji od njih ako govorimo o privatnom životu, no mnogi smatraju kako je razlog toj pretpostavci jednostavno činjenica da je najbolje skrivao detalje svojih afera. S britanskom umjetnicom Zoë Buckman vezu je započeo 2007. godine, a par se vjenčao tri godine kasnije. Kćer Cleo dobili su 2011., no njihov brak nije potrajao.

Objavili su 2017. godine da se rastaju, no zbog kćeri su ostali u dobrim odnosima. Prije nje viđao se s pjevačicom Tinom Barrett, koja se proslavila s grupom S Club 7, a u njegovu je zagrljaju bila i Natalie Imbruglia 1996. godine. Prema pisanju medija, govorilo se i da je bio u vezi s Minnie Driver, no svoju vezu s početka 90-ih godina par nikada nije potvrdio.

Iako se odmaknuo od blistavog holivudskog svjetla, ovih dana fotografi su ga uhvatili nakon dugo vremena. Naime, glumac je viđen dok je snimao reklamu za TSB banku, a ako je suditi prema njegovu izrazu lica, nije bio baš najsretniji kad je ugledao paparazze.

U vrućim kožnim hlačicama pokazala duge noge i podsjetila zašto bi ju svi htjeli imati za sebe