Buckinghamska palača objavila je da se princ Harry i Meghan Markle više neće vratiti na dužnost aktivnih članova britanske kraljevske obitelji.

Galerija


Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle potpuno su se razdvojili od britanske kraljevske obitelji potvrdivši kraljici Elizabeti II. da se više ne vraćaju na dužnost aktivnih članova britanske kraljevske kuće, objavila je Buckinghamska palača u petak.

Vezani članci Meghan Markle Meghan Markle napravila zaokret u karijeri i najavila potez koji od nje nitko nije očekivao Kate Middleton - 3 Kate je bila jako zabrinuta zbog Harryjeva vjenčanja s Meghan, jedna stvar ju je posebno mučila i to nikako nije mogla shvatiti

Par koji je u nedjelju objavio da očekuje drugo dijete, prošle godine je šokirao obitelj najavom da se odriče kraljevskih uloga.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potvrdili su Njezinu Veličanstvu kraljici da se više ne vraćaju kao aktivni članovi kraljevske obitelji", potvrdila je palača.

"Iako su svi tužni zbog te odluke, vojvoda i vojvotkinja i dalje su voljeni članovi obitelji", navodi se.

Tek nekoliko dana do intervjua koji će dati američkoj voditeljici Oprah Winfrey, Buckinghamska palača je objavila da će Harry i Meghan vratiti kraljici počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva.

Glasnogovornik para rekao je da par ostaje predan svojim dužnostima.

"Kako su i pokazali svojim radom u prošlosti, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i dalje su predani dužnosti i službi Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem svijeta i ponudili su da će trajno podupirati organizacije koje su predstavljali bez obzira na službenu ulogu", rekao je glasnogovornik.

"Svi možemo živjeti život služeći. Služenje je univerzalno", dodao je.

Podsjetimo, Harry i Meghan su 8. siječnja 2020. godine na Instagramu objavila da napuštaju kraljevske dužnosti, a cijela obitelj je za njihovu odluku doznala kada i ostatak javnosti. Nakon toga su sa sinom Arhiejem odselili u SAD i od tada nijednom nisu posjetii Veliku Britaniju.

(Hina)

Severinina jako kratka haljina pala je u drugi plan zbog greške u fotošopu: ''Slika je lijepa, ali ups!''