Uloga u "Prazninama"

Lijepa i talentirana domaća glumica progovorila o novoj predstavi i priznala: "Jedva čekam godišnji"

Ana Vučak Veljača (Foto: Instagram) Ana Vučak Veljača (Foto: Instagram) instagram 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Vučak Veljača (Foto: Mara Bratos) Ana Vučak Veljača (Foto: Instagram) Ana Vučak Veljača i Mario Ožbolt (FOTO: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Ana Vučak Veljača (Foto: Instagram) Ana Vučak Veljača (Foto: Instagram) Ana Vučak Veljača (Foto: PR) Ana Vučak Veljača (Foto: Instagram) Predstava Praznine, Ana Vučak (Foto: Mara Bratoš i Luka Dubroja) Predstava Praznine, Ana Vučak (Foto: Mara Bratoš i Luka Dubroja) Predstava Praznine, Ana Vučak (Foto: Mara Bratoš i Luka Dubroja) +4 Predstava Praznine (Foto: Mara Bratoš i Luka Dubroja) Galerija

Povodom nove predstave "Praznine", koja igra u HNK-u Zagreb, razgovarali smo s glumicom Anom Vučak Veljačom, koja glumi u predstavi.

"Praznine" su premijerno izvedene 11. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Pogledaj i ovo Predstava \"Proba orkestra\" u ZKM-u (Foto: ZKM) "Proba Orkestra" u ZKM-u Zaigrani raspad metaforičnog orkestra koji svira u tonu ljudskih mana: Topli kaos društva u kojem je harmonija tek daleki ideal

Ova interdisciplinarna predstava na inovativan način povezuje kazalište, film, sliku i glazbu, a progovara o tome što nas (ne) ispunjava u životu i kako se nositi s neispunjenim snovima. Društvo u kojem živimo tjera nas da vjerujemo kako je drugima bolje, no je li tome zaista tako propituju upravo "Praznine."

Predstava u kojoj tri žene postaju sporedni likovi u svojim životima intrigantan je dodatak zagrebačkoj kazališnoj sceni, a tim smo povodom razgovarali s mladom glumicom u usponu Anom Vučak Veljačom, koja igra u "Prazninama."

Mnogo projekata, još više interesa

Ana Vučak Veljača svestrana je žena mnogih interesa, s čak tri diplome u džepu i mnogo zanimljivih kazališnih, filmskih i televizijskih projekata iza sebe. Javnosti je postala poznata kao TV voditeljica, a kasnije je svoj fokus prebacila na kazalište i film. 

Anu smo upitali što za nju znače "Praznine" te na koji se način s njima poistovjetila, a ona nam je objasnila kako je "ova predstava rezultat rada 12 mladih umjetnika entuzijasta iz različitih područja koji su se okupili na ovom projektu. Autorski tim čini 5 žena: Morana Novosel, Kristina Kegljan, Ana Marija Žužul, Dubravka Lelas i ja. Bavile smo se problemima današnjeg društva i suvremenog načina života, istraživali, proučavali, diskutirali i na kraju kreirali tri različita ženska lika 30-ih godina potpuno različitih lifestyleova koje nose neke svoje životne praznine."

Lijepa glumica dodaje i kako se "svatko tko će gledati predstavu može poistovjetiti s nekim aspektima od sva tri lika u nekim različitim životnim fazama. Preko tih likova pokušale smo njihovom specifičnim pričama otvoriti neka univerzalna pitanja."

Uz to što je konceptualno zanimljiva, predstava "Praznine" društveno je angažirana jer propituje način na koji ljudi funkcioniraju u današnjem svijetu, s kojim se problemima nose i kako se s njima suočavaju. 

"Radeći ovu predstavu, nije bila namjera dati kritiku ni odgovore, već postaviti pitanja, a na svakome tko ju pogleda preostaje da donese svoje zaključke, kakvi god oni bili", objašnjava nam Ana Vučak Veljača. 

Ključ je u balansu

U razgovoru o nadolazećoj sezoni, Ana nam je rekla kako trenutno samo – jedva čeka godišnji odmor. 

"Iza mene je jako dinamična sezona, dvije premijere u matičnom kazalistu 'Trnoružice' i 'Orašara', superzabavno iskustvo u "Plesu sa zvijezdama", u kojem sam izašla iz neke zone komfora, premijera 'Praznina', tako da jedva čekam ljeto i godišnji odmor. Trenutačno sam u Dubrovniku, gdje gostujem s predstavom 'Snježna kraljica' u kazalistu Marina Džića. U lipnju počinjem raditi na jednom novom TV projektu koji me veseli, ali o tome više uskoro", rekla je tajnovito Ana.

Posebno je naglasila kako joj je u životu bitan balans između privatnog i poslovnog života. 

"Poslovno me ispunjava kada mi se dogode neki kvalitetni i izazovni projekti i kada ih odradim na visokoj razini. Generalno me u životu ispunjava dobar balans između privatnog i poslovnog života, jedno i drugo mi je bitno i trudim se biti u dobrom balansu. Osoba sam koja voli život, volim biti prisutna i uživati u malim stvarima koje čine život, smijati se, veseliti i opustiti."

Da u svojem pretrpanom rasporedu Ana pronalazi vrijeme i za nove izazove, dokazuje i njezina želja da se počne ozbiljno baviti pisanjem te da uskoro i sama u budućnosti realizira neki od svojih filmskih scenarija. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene