Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od najvećih svetinja u kršćanskom svijetu, bazilika Svetog groba u kojoj se štuje Isusov grob, dom je šest različitih sekti. Sve one polažu pravo nad različitim dijelovima crkve, a razmirice među njima su česte.


Ipak ovaj put došlo je do tučnjave između grčkih pravoslavaca i armenskih redovnika, koji su se potukli jer su Grci navodno omeli procesiju 'gozbu križa', koju su organizirali Armenci i čime se obilježava četverostoljetni križ za kojeg se vjeruje da je upotrebljavan u razapinjanju Isusa.

Vezani članci Ilustracija Olakšanje za kućanstva: Ograničavaju se cijene namirnica, poznato i kojih Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a Predsjednik HSLS-a o Vladinu paketu pomoći građanima: "Paket će biti obilat i njime šaljemo jaku poruku stabilnosti"

Grci pak kažu kako su Armenci narušili njihovo pravo na crkvu. Izbila je oštra tučnjava i naguravanje među redovnicima, u kojoj su se udarili svime što im je palo pod ruku, od dekoracija do tapiserije sa zida.

Policija je prekinula tučnjavu i uhitila jednog armenskog svećenika i jednog grčkog svećenika koji su bili čak i ozlijeđeni.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju