Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nema ljepšeg osjećaja od ljubavi, ni onoga tko ne voli biti zaljubljen. Ali ni prečesto zaljubljivanje nije baš najbolje - za srce, naravno. Pet pravila kako izbjeći zaljubljivanje i mogućnost da vam netko, ponovno, slomi srce, a da ipak ne prestanete izlaziti, osmislila je američka medijska savjetodavka Judy McGuire.


Dok su ljubavni brodolomi za neke žene dio stvarnosti, za one druge - ljubav je nužno zlo. Da se zlo ne bi ostvarilo, evo nekoliko pravila.

Vezani članci Bračni par, ilustracija Shakespearova organizacija: Phillip (78) i Patricia (88) vjenčali se u COVID bolnici nakon 46 godina poznanstva Provjereno: Priča o ljubavi i oprostu - 2 Ubio joj je kćer i unuka, uzeo sve što je voljela i uništio joj život. Ona je učinila nemoguće i – oprostila mu!

Pravilo prvo: IZLAZITE SAMO S NEODGOVARAJUĆIMA - ako ste primjerice jutarnji tip, neodgovarajući partner bio bi svakako partijaner. Ili ako vam na živce ide dim cigareta - najgori potencijalni partner je strastveni pušač.

Pravilo drugo: POVREMENO SE ŽALITE - na zdravlje, stres, ručak koji ste upravo pojeli.

Pravilo treće: SPOJITE GUNĐANJE, KUKANJE I HVALISANJE! U praksi to zvuči ovako: Užasno sam umorna jer sam cijelu noć bila u novom predobrom klubu. Nabacivao mi se neki glumac, ali nemam pojma tko je to. Ne gledam TV, previše sam zaokupljena poslom.

Pravilo četvrto: SMISLITE IRITANTNU POŠTAPALICU I KORISTITE JE NON-STOP - nešto kao 'žišku micek', 'kužiš onak' bi sigurno upalilo.

Pravilo peto: AKO VAM SE, NE DAJ BOŽE, NETKO I SVIDI, USREDOTOČITE SE ISKLJUČIVO NA NJEGOVE MANE - Svaki 'savršenko' ima barem jednu kvalitetnu manu - postavi izazov i pronađi je.

Uz ova pravila žensko srce može biti mirno. I najuporniji muškarac brzo će odustati.