Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da s ljepoticama ne oskudijevamo, to znamo, a još jedan dokaz da Hrvatska uistinu ima prekrasne žene jest i priča iz Zadra gdje smo sreli Nevenu Dujmović i Helenu Babić. Razgovarali smo i s Anom Gojanović koja je još davno otkrila Korinu Longin, a danas otkriva što je novo u životu našeg najpoznatijeg top model.


Na pitanje ''što je manekenstvo'' vjerovatno vam na pamet padaju visoka moda,droga, seks i u posljednje vriijeme anoreksija. No, zapravo prava istina koja se krije iza zavjese, dobro je poznata hrvatskim modelima koji uspješno grade inozemnu karijeru. 

Vezani članci Iva Šarić Ne prestaju šuškanja o ljubavnim iskricama jedne od naljepših Hrvatica i našeg uspješnog nogometaša Slika nije dostupna Suprug Korine Longin Zagrepčankama pokazao tetovaže

Nevena Dujmović i Helena Babić, u hrvatskim su medijima pomalo zapostavljene i time nepoznate široj javnosti, no iza njih su brojna snimanja za respektabilne svjetske modne časopise, i ostvaruju svoj san.

Nevenu, Helenu i Martinu u svijet mode uvela je Zadranka Ana Gojanović. Brojne kampanje i naslovnice samo su dio njihove dosadašnje karijere. Ako je sretnete, nemojte pobjeći jer ona ima dobar nos za otkrivanje talenata u ovom poslu.

O životu najpoznatije Hrvatice u svijetu mode, vrlo malo se zna jer već dugi niz godina ne daje izjave za hrvatske medije, niti se pojavljuje na našim prostorima. Korina uživa u potpuno drugačijem životu, za razliku od onog kakav je živjela deset godina baveći se modom, ali planira povratak.

- Misli na sebe i svoju karijeru i mislim da će se vratiti u svijet mode, kaže Ana Gojanović. 

Jedva čekamo. Krenuti u nepoznato sa samo šesnaest godina ovim djevojkama nije bio problem, a njihova mendžerica uživa u potpunom povjerenju roditelja.

Unatoč brojnim odricanjima djevojke uspjevaju imati privatni život, bez skandala. Nevena je u sretnoj vezi, a Helena je upisala fakultet.

Djevojke nakon odmora odlaze u New York gdje ih čekaju naporna dva mjeseca, no po svemu sudeći uspješna. Manekenstvo je mukotrpan i posao pun odricanja tvrde, ali one ga takvog vole. A kada se pojave na stranicama Voguea, dobro je znati da su naše gore list.

Više u video prilogu.