Kolekcija sprava za mučenje koja se koristila u 16. i 17. stoljeću bit će prodana u New Yorku, a određena svota od prodaje ići će u humanitarne svrhe za zabranu mučenja.


 Arlan Ettinger, predsjednik aukcije rekao je kako je prikupljeno 252 naprave, crteža, slika i rijetkih knjiga posvećenih mučenju koje bi mogle doseći cijenu od nekoliko milijuna dolara.

Vezani članci Zgrada DORH-a DORH podignuo optužnicu pa objavio stravične detalje mučenja zarobljenih hrvatskih policajaca 1991. kod Daruvara Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

Ettinger je rekao kako je kolekcija originalno iz Njemačke, a u SAD je donesena 1893. godine. 1950. kupio ju je Norvežanin koji je preživio holokaust, a sada je prodaju njegovi nasljednici. Kolekcija sprava za mučenje uključuje, između ostalog, užarene rukavice, drobilicu kostiju, spravu za čupanje jezika, sjedalicu sa šiljcima. Ako se ne pojavi kupac koji je voljan kupiti cijelu kolekciju, predmeti će biti ponuđeni na prodaju pojedinačno.