Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy uspio je iziritirati neke zastupnice francuskog parlamenta poklonivši im, prema njihovim riječima "potpuno promašene darove", u povodu obilježavanja francuskog dolaska na čelo rotirajućeg predsjedništva EU-a.


Iz Sarkozyjeva ureda svim je zastupnicama i zastupnicima francuskog parlamenta poslan poklon - elegantna siva aktovka i svijetlo siva kravata.

Vezani članci Slika nije dostupna PSOVKE I PRIJETNJE Incident u crnogorskom parlamentu Slika nije dostupna Zastupnicima novac iz proračuna, donosimo koliko to iznosi po strankama

Socijalistička zastupnica Aurelie Filippetti oštro je komentirala kako je "to još jedan dokaz muškoga šovinizma u politici". Druge parlamentarne zastupnice - a ukupno je 107 članica parlamenta - manje su oštro reagirale. Neke od njih kazale su kako će povremeno staviti kravatu, a neke su se dosjetile da bi ih mogle nositi umjesto traka za kosu.

Doministrica Nadine Morano, jedna od najlojalnijih Sarkozyjevih suradnica, branila je svojeg šefa, kazavši kako "i u ženskoj garderobi kravata može izgledati elegantno", prenijeli su mediji.