Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Italiji

VIDEO Potukli se u parlamentu: Oporbenog zastupnika morali su izvesti u kolicima

Tijekom rasprave o većoj autonomiji regija došlo je do tučnjave i svađe u talijanskom parlamentu.

Oporbeni zastupnik morao je u srijedu u kolicima biti izveden iz talijanskog parlamenta nakon svađe i tuče tijekom rasprave o većoj autonomiji regija.

Leonarda Donna iz populističkog Pokreta pet zvijezda odgurivali su i na pod oborili drugi zastupnici u kaotičnim scenama u donjem domu parlamenta, izvijestili su talijanski mediji.

Rasprava se vodila o zakonu o tzv. diferenciranoj autonomiji regija, koji je predložila desna vlada premijerke Giorgije Meloni. Zakon daje regijama veće ovlasti, čemu se oporba protivi.

Kada se o tome prije mjesec dana raspravljalo u senatu, bilo je verbalnih okršaja među zastupnicima. No sada su oporbeni parlamentarci iz zastupničkog doma vijorili talijanskim zastavama i zapjevali himnu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Oleg Butković Nastavlja se sukob Milanović naglo promijenio raspored da bi izbjegao Butkovića? "Zorane, opet bježiš od mene!"  

Kada je Donno pokušao dati zastavu ministru regionalne uprave, nekoliko zastupnika pohitalo je prema njemu i počelo je naguravanje, pokazuju video snimke.

Ostalo je nejasno je li Donno pao sam ili od udaraca, a predsjednik doma prekinuo je sjednicu i najavio da će o eventualnim mjerama odlučiti kada pregleda snimke.

Govoreći za televiziju La7, Donno je rekao da je u bolnici i da čeka da ga pregledaju liječnici nakon što je "primio dosta udaraca".

"Ne mogu vjerovati da se takvo nešto dogodilo u zastupničkom domu. Još uvijek ne vjerujem", rekao je Donno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene