Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna papiga u Engleskoj naučila je imitirati glas svoje vlasnice kako bi zapovijedala ostalim kućnim ljubimcima.


Siva afrička papiga po imenu Barney, zove tri psa svoje vlasnice - po njihovim imenima. Uz to ptica izdaje naredbe poput 'dođi ovdje', pa čak i daje pohvale psima kad ju poslušaju. I sama vlasnica je priznala kako Barney o sebi ima vrlo visoko mišljenje.

Vezani članci Gorila Preslatka snimka osvojila internet: Nježna gorila prišla ozlijeđenom ptiću i pokušala pomoći Zmija u kotaču I zmija se prilagodila karanteni: Ima odličan način održavanja forme u izolaciji

'Zaista je životinja koja voli biti u centru pažnje te smatra da je moj najdraži kućni ljubimac. Uvijek je pokušavao imitirati moj glas, a tijekom vremena postao je sve bolji i bolji, pa tako sada zapovijeda mojim ostalim kućnim ljubimcima', dodaje vlasnica Margaret kroz smijeh.

Barneyeva najdraža igra je pozivanje mačka po imenu Shadow, kojeg zatim pohvali kada posluša naredbe i sjedne na vrh kaveza u kojem se papiga nalazi. 'Izdaje naredbe poput 'dođi ovdje', 'kreni' ili 'dobar pas', a životinje ga slušaju jer misle da se radi o Margaret. Voli im naređivati i uopće ih se ne boji', objašnjava suprug vlasnice.