Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Alan Whicker je čovjek koji je obišao cijeli svijet i putem dokumentaraca širokim masama predstavljao kako je putovati kroz egzotične zemlje, prije dostupnosti povoljnih turističkih aranžmana.


A sada, u dobi od 83 godine ponovo se sprema na put oko svijeta, za novu seriju dokumentarnih filmova. 

Vezani članci Provjera COVID potvrda EU uvodi ograničenja za putnike iz SAD-a i još pet zemalja Testiranje na koronavirus, ilustracija Idete na putovanje? Provjerite cijene testova na koronavirus u Europi: Od besplatnih i jeftinih do pretjeranih

Postao je poznat po svojem besprijekornom načinu odijevanja, korisnim informacijama i socijalnim komentarima, tijekom tri desetljeća koliko je išla njegova emisija ‘Whicker’s World’. 

‘On je nacionalna ikona i začetnik putopisnih dokumentaraca. A sada ćemo ga opet gledati u najboljem izdanju iako je ušao u 80-te. On je otvorio svijet britanskoj publici,’ rekao je jedan producent. 

Među mjestima koja će posjetiti naći će se London, Venecija, Hong Kong, Bali, Palm Beach, San Francisco i Beverly Hills.
Emisija ‘Whicker’s World’ prvi put je krenula 1959. a zadnji put je emitirana početkom 1990. 

Voditeljeva popularnost bila je tolika da je oformljena udruga Alan Whicker Appreciation, a ovjekovječen je i u jednom skeču popularnih Monthy Pythonovaca.