Srijeda je bila dan za heavy metal. Napokon je švedski heavy metal predvođen Hammerfallom stigao u Zagreb povodom europske turneje, zajedno sa Sabatonom i Bloodboundom.


Ispred zagrebačkog kluba Boogalooa okupio se popriličan broj metalaca i svih ostalih fanova koji su bili željni dobre svirke. Show je prva otvorila švedska grupa Bloodbound, koja uskoro objavljuje studijski album Tabula Rasa, pa im je ovaj koncert bila iznimna prilika za promociju pred hrvatskom publikom. Mnogi koji su došli na koncert bili su u velikom iščekivanju Sabatona, čiji nastup je usljedio, a tada se atmosfera podigla na najviši nivo.

Fanovi su pjevali zajedno sa Sabatonom od prve do zadnje njihove pjesme. Sabaton je zaista na stageu djelovao moćno, čak na mahove i bolji od samog Hammerfalla koji su bili headlineri koncerta. Pjevač Sabatona u nekoliko se navrata klanjao publici koja ih je fanatično bodrila, i time doprinjela odličnom nastupu švedskoga benda. Nakon pauze od dvadesetak minuta nakon nastupa Sabatona sljedi Hammerfall.

Sabaton su došli u Zagreb kao predgrupa velikom Hammerfallu, koji je briljirao u sviračkom i scenskom dijelu, ali su nadmašili svoje učitelje u onom koji se tiče reakcije i sudjelovanja publike.

Nakon početnih problema sa zvukom na prvoj pjesmi, sve se posložilo i pravi šou je počeo sa drugom po redu pjesmom, 'Crimson Thunder'. Publika je odlično reagirala, i uživala u hitovima kao što su 'Renegade', 'Blood Bound', 'Glory To The Brave', 'The Way Of The Warrior', 'Let The Hammer Fall' pojačanih s novim pjesmama s njihovog novog albuma 'No Sacrifice', 'No Victory', koji je izašao u veljači ove godine, a kojeg promoviraju na ovoj turneji.

Bend je izveo dva bisa i koncert završio s jednim od najprepoznatljivijih himničkih brojeva - 'Hearts on Fire' i doveo atmosferu do usijanja. Meni je iskreno žao što nisu odsvirali još 'Templars of Steel', ali sve u svemu vrlo dobar nastup Hammerfalla, koji je unatoč početnim tehničkim problemima bio na nivou spektakla.

Cijeli nastup je biio popračen specijalnim efektima i odličnim light show-om što je dodatno doprinjeo odličnoj atmosferi ugodno popunjenog Boogalooa. Za kraj bih spomenuo još jednom Sabaton, koji su došli u Zagreb kao predgrupa velikom Hammerfallu, koji je briljirao u sviračkom i scenskom djelu, ali su nadmašili svoje učitelje u onom koji se tiče reakcije i sudjelovanja publike.

Zagrebačka publika pokazala je još jednom da je Sabaton uvijek dobrodošao u Zagreb i da ovdje ima veliku bazu fanova. Uz solidan zvuk koncert je bio zaista pravi spektakl, a kombinacija da zajedno sviraju Sabaton i Hammerfall pokazala se kao dobitna. Nadamo se da će dogodine opet posjetiti Zagreb i prezentirati se svojim fanovima u još boljem svjetlu.