Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi ugovor Jimija Hendrixa za 1 dolar i Madonnine erotske audio i video vrpce koje je slala ssvom tjelesnom čuvaru našle su se na online aukciji u ponedjeljak.


Više od 450 memorabilija i predmeta ponuđeno je na rock ‘n’ roll i pop art aukciji na stranici www.gottahaverockandroll.com. Predmeti koje su povezani uz imena kao što su John Lennon, Elvis Presley, Bob Dylan, Bruce Springsteen, The Rolling Stones i Eminem bit će na aukciji do 5. kolovoza.

Vezani članci Leon Lourdes Pokazala pazuhe, ali i grudi: Ako je suditi prema ovim prizorima, ova djevojka buntovna je baš kao i njezina poznata majka Madonna Slikala se samo u gaćicama: Ni godine, ni ozljeda ju ne sprječavaju da objavljuje obnažene fotke

Među najzanimljivijim predmetima se tako našao i najstariji poznati diskografski ugovor glazbene ikone Jimija Hendrixa kojeg je potpisao za 1 dolar 15. listopada 1965. i koji bi po procjenama organizatora mogao postići cijenu od čak 250.000 dolara. Potpisan je između Hendrixa i glazbenih producenata PPX Enterprises iz New York, a sadržavao je ekskluzivno pravo za pjevanje i sviranje na tri godine. Ugovor u kojem je Hendrix po prvi put svoje ime potpisao s ‘Jimi’ garantirao mu je 1 posto prihoda od prodaje nosača zvuka.

Na aukciji su ponuđene i dvije audio kazete od 17 minuta s porukama koje je Madonna ostavila negdje između 1992. i 1993. godine na automatskoj sekretarici Jamesa Albrighta. Albright je bio njen tjelohranitelj koji joj je kasnije postao ljubavnik. Za vrpce se očekuje da će postići cijenu između 30 i 40 tisuća dolara. No tu je još i intimni kućni video Madonne u hotelskoj sobi s kolegama sa seta filma ‘Opasne igre’ iz 1993. godine za kojeg se očekuje da će postići cijenu od 12 do 14 tisuća dolara, a na tu su i kopije Madonninih ljubavnih pisama iz istog perioda koje je potpisala kodnim imenom Lola Montez.

Aukcijska kuća opisala je Madonnin video uradak kao prilično osoban i intiman, ali ljudima angažiranim oko aukcije nije dopušteno govoriti o sadžaju materijala. I za video i za audio kazete u prodaju nisu uključena i prava za javno emitiranje. Tako da budući vlasnik istih neće moći pustiti njihov sadržaj u javnost, a da pri tome ne povrijedi zakon.

Na aukciji se još našao i Schwarzeneggerov T-800 kostim u prirodnoj veličini koji je korišten u brojnim akcijskim scenama filma ‘Terminator 2: Sudnji dan’, za kojeg se očekuje da će postići cijenu između 150 i 200 tisuća dolara, a prodaje se i Lennonova jakna i Eminemov outfit u kojem je parodirao Michaela Jacksona u video spotu ‘Just Lose It’.