Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napokon je održana svjetska premijera filma 'Alisa u zemlji čudesa'.


Redatelj Tim Burton, glavni glumci Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover i Matt Lucas prošetali su crvenim tepihom ispred londonskog Odeon Leicester Squarea kako bi pozdravili njihov najnoviji, dugoočekivani film.

Vezani članci Slika nije dostupna Slavna glumica brani supruga preljubnika: 'Pa to ja apsolutna glupost!' Slika nije dostupna Burton i Depp ponovo zajedno

'Lewis Carroll je svoje likove oživio onako kako smo ih mi oživjeli na naš način. Odlučili smo ispričati priču na malo drugačiji način, ali smo se potrudili pratiti sve dogodovštine Alise u zemlji čudesa', rekao je redatelj Burton o kojem je glumica Helena Bonham Carter rekla par riječi:

Johnny Depp umoran od snimanja

'Mislim da je Tim oduvijek bio sposoban u svakome od nas probuditi dijete, osjećaj za fantaziju i čudesno. Nikada ne odustaje od svoje vizije i tu je uvijek iskren'. Na Helenu se nadovezala glumica Anne Hathaway:

'Tim je tvorac filmova čija mašta se može mjeriti s onom Lewisa Carrolla. A ona je, pak, stvorio svijet koji će Tim oživjeti kroz svoju vlastitu maštu'.

Mia Wasikowska glumice Alice, ulogu za koju su se borile i Amanda Seyfried i Lindsay Lohan. Tim Burton je, međutim, odabrao baš Miju 'jer je ozbiljna i čvrsta'. Johnny Depp, koji nije bio pretjerano raspoložen za davanje izjava na premijeri film, u intervjuu prije projekcije ispričao je:

'Volim prepreke na koje nailazim tijekom snimanja filmova. Snimanje sa zelenom pozadinom (Chroma key) smatram izuzetno iscrpljujućim, zbog čega sam se do kraja dana znao osjećati izrazito zbunjenim'.

>> Johnny Depp: 'Učinio bih sve za Tima Burtona'