Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na službenim stranicama kazališta Kerempuh objavljeno je da je jedan od najznačajnijih hrvatskih kulturnih djelatnika preminuo u 89. godini života.


'S tugom vam priopćavamo vijest da je 3. siječnja 2011. u 89. godini života u Zagrebu iznenada preminuo jedan od najuglednijih hrvatskih kulturnih djelatnika Fadil Hadžić. Umjetnik širokog spektra zanimanja, slikar po akademskom obrazovanju, urednik u novinama i časopisima, filmski scenarist i redatelj te osnivač i direktor filmskih poduzeća (Duga film, Zora film), Fadil Hadžić je rijekom cijele svoje dugotrajne karijere najviše bio vezan uz kazalište', stoji u priopćenju kazališta Kerempuh.

Vezani članci Slika nije dostupna Hadžić traži da mu sud plaća obranu Slika nije dostupna Vukčević pozvao Mladića i Hadžića na predaju

Od 1952., kada je kao dramski pisac debitirao s 'Dosadnom komedijom', postavljenom u zagrebačkoj Komediji, uprizoreno mu je 60 različitih dramskih djela (uglavnom komedija), prikazivanih na sedamdesetak pozornica širom Hrvatske i nekadašnje Jugoslavije, što ga čini jednim od najizvođenijih hrvatskih kazališnih pisaca svih vremena. U njegovom filmskom opusu ističu se filmovi društveno-kritičkog karaktera, među ostalim, 'Protest' (1967.), 'Lov na jelene' (1972.), 'Novinar' (1979.), 'Ambasador' (1984.) i drugi.

Aktivan do posljednjeg dana života, Hadžić je još uvijek aktivno sudjelovao u promišljanju Kerempuhovog repertoara, a u matičnomu mu je kazalilštu 20. studenoga 2010. praizvedeno šezdeseto te, kako se pokazalo, posljednje za života uprizoreno djelo, komedija 'Prevaranti'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju