Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prošloga tjedna na krstarenje Mediteranom ispratili smo bivše farmere, Mariju i Pjera. Je li se ispunilo obećanje novinarke IN magazina Ive Babić kada je rekla da nema 'odmora dok traje obnova' ili su je Farmeri uspjeli omekšati dok su MSC-ovim brodom Armonia plovili od Venezije prema grčkim otocima i natrag, doznajte u prvoj epizodi serijala nazvanog 'Farmeri u zemlji čudesa'.


Jedan od ukupno jedanaest brodova iz MSC-ove cruzer flote Armonia - brod je koji bi svakom putniku trebao ostvariti gotovo svaku želju. Casino, wellnes, prekrasni bazeni, hrane kao u priči, šoping po duty free cijenama i još mnogo toga, a to je samo mali dio onoga farmere očekuje u sljedećih sedam dana.

'Možemo prevoziti 2200 putnika i to uz posadu od 730 članova, što bi značilo da je ukupno na brodu 2 920 putnika', rekao je za Novu TV kapetan Antonio Siviero.

Kao i na većini brodova koji plove diljem svijeta i Armonija je jedan od putujućih gradova na kojem rade mnogi Hrvati. No kako su i nama cijene porasle, sve je više osoblja koje pristiže iz nerazvijenijih dijelova svijeta. Tako se među članovima posade može izbrojati više od trideset nacionalnosti.

U samo tjedan dana na ovakom se brodu pojede oko sedam tiusća kilograma mesa, a popije 170 kilograma kave. Najtraženije je voće - njega se naime pojede više od 10 000 kilograma.

Iako brod polovi pod panamskom zastavom, nitko osim talijanskih članova posade i to onih visoko rangiranih, ne smiju stati pred kamere, pa tako ni Hrvati, koji su većinom zaduženi za pokretanje  broda.

Vezani članci Slika nije dostupna Marija Štrajh: Marina je za mene uvijek bila ljiga Slika nije dostupna Pjer Žardin: Curama čokolada više nedostaje od seksa

Što se naših Farmera i djevojaka koje su osvojile putovanje tiče, njima je pokretanje broda bilo zadnje na pameti jer su već pri prvim zrakama sunca našli načine kako uživati. Osim Marije koja je prvu noć provela boreći se s ravnotežom.

Ja sam se iznenadila da je mene morska bolest napala, a pohvalila kako nema šanse,  sedam godina življenja na ravnici u Zagrebu učinile su da želudac odmah pati', rekla je Marija Štrajh, a Pjer Žardin je istaknuo da nada da se krstarenje neće pretvoriti u 'plovidbu Titanica'.

Iznenađenjima na putu nema kraja jer nakon Barija, koji nam je bio prva luka sa stajanjem, kreće prava grčka avantura...