Obitelj, rodbina, prijatelji, suradnici, članovi Satiričkog kazališta Karempuha, kazalištarci, kulturni i javni djelatnici bili su danas na komemoraciji u povodu smrti Fadila Hadžića, jednog od najsvestranijih kulturnih djelatnika, koji je iznenada umro 3. siječnja.


Obitelj, rodbina, prijatelji, suradnici, članovi Satiričkog kazališta Karempuha, kazalištarci, kulturni i javni djelatnici bili su danas na komemoraciji u povodu smrti Fadila Hadžića, jednog od najsvestranijih kulturnih djelatnika, komediografa, novinara, pisca, urednika i filmskog redatelja koji je iznenada umro 3. siječnja.

Vezani članci Slika nije dostupna Hadžić traži da mu sud plaća obranu Slika nije dostupna Vukčević pozvao Mladića i Hadžića na predaju

Ministar kulture Jasen Mesić tom je prigodom izrazio najdublju sućut obitelji te rekao kako da se opraštamo od intelektualca, osnivača mnogih kulturnih institucija i čovjeka koji je dao veliki doprinos oblikovanju hrvatskog kazališta. Ravnatelj Kerempuha Duško Ljuština također je istaknuo da je Hadžić bio pokretač i osnivač mnogobrojnih institucija, poglavito iz područja kazališta, filma i novinarstva.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je ponosan na Hadžića, koji je 'izvršio svoju misiju čovjeka i velikoga kulturnog djelatnika, kojemu Zagreb i Hrvatska to neće zaboraviti'.

>> 'Tako strog, a tako talentiran se rađa jednom u sto godina'

Od Hadžića su se oprostili i Željko Koenigsknecht u ime Kerempuha te prijatelji i suradnici Boško Zatezalo i Dragutin Lučić. Na kraju komemoracije o Fadilu Hadžiću prikazan je dokumentarni film Tonka Jovića.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju