Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zemljište u eksluzivnoj stambenoj honkonškoj četvrti The Peak u na licitaciji je prodano za rekordnih 231 milijuna američkih dolara.


Iznos koji je za zemljište od 7.353 četvorna metra platio poduzetnik Sun Hung Kai postigao je novi rekord u cijeni za četvorni metar zemljišta u gradu od 6,8 milijuna stanovnika.

Vezani članci Oleg Butković ''Vlada će pomoći građevinarima'', najavili Butković i Paladina i komentirali svađu među ministrima Ilustracija Crne prognoze hrvatskog saborskog zastupnika: "Litra ulja će sljedeće godine biti između 35 i 40 kuna"

Ponuđač je za četvorni metar zemljišta platio 54.000 dolara,
što je od 1997. do sada najviša cijena zemljišta postignuta na licitaciji koju su organizirale honkonške vlasti.

Na spomenutom terenu u prestižnom kvartu koji se nalazi u ulici Mount Kellett trebalo bi biti izgrađeno šest do osam zgrada. Kuća izgrađena 1997. u istoj četvrti, do sada je držala rekord s cijenom od 70 milijuna američkih dolara.

Većina prihoda gradskih vlasti Hong Konga, gdje su cijene zemljišta i nekretnina među najvišima u svijetu, dolazi upravo od izdašnih ponuda s licitacija zemljišta.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju