Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosjaci, oni koji se nedolično ponašaju pa čak i gatare i pijanci, ubuduće će plaćati kazne u iznosu do 300 eura uhvati li ih u tim prekršajima policija na području općine Novo Sarajevo.


Općinsko vijeće Novog Sarajeva krajem listopada usvojilo je novu odluku o prekršajima protiv javnog reda i mira, a novost je to da je proširen popis nedopuštenih djela koja podliježu sankcijama kao i to da su kazne znatno pooštrene.

Vezani članci prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

U odluci objavljenoj ovog tjedna na web stranici ove sarajevske općine najniža kazna u iznosu od 100 konvertibilnih maraka (50 eura) prijeti onima koji bez potrebe zvone na tuđa vrata, peru tepihe ispred zgrada kao i za vozače koji u vožnji automobilom poprskaju prolaznike.

Kažnjivo djelo postala je i prodaja novina na ulicama, no samo ako se to čini "ispred i na raskrižjima".

Kaznu do 450 KM (225 eura) riskira onaj tko piše grafite po fasadama zgrada, penje se na sredstva javnog prijevoza ili "pomjera kontejnere za smeće s mjesta utvrđenom odlukom nadležnog organa".

Ista kazna prijeti i onima koji kolju životinje na javnom mjestu "osim u vrtovima i baštama individualnih stambenih objekata za vrijeme vjerskih praznika".

Svrstani su u istu kategoriju s onima koji piju na javnom mjestu te ilegalnim uličnim prodavačima, a sve njih čeka kazna do 600 KM (300 eura).