Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije tisuće mobitela pronađenih u automobilu visokog palestinskog dužnosnika koji se vraćao iz Jordana zaplijenile su izraelske vlasti, objavio je u srijedu izraelski glasnogovornik.


Uređaji su zaplijenjeni u utorak, a pronađeni su u automobilu Rawhija Fatttouha, bivšeg predsjednika palestinskog parlamenta koji je od studenog 2004. do siječnja 2005. obnašao i dužnost privremenog predsjednika Palestinske samouprave, nakon smrti Jasera Arafata.

Vezani članci Slika nije dostupna Čelnik središnje banke uz prosvjednike protiv Wall Streeta! Slika nije dostupna 'Gadafi mora otići, ali nitko ne može reći kada će to biti'

Fattouh je izjavio za novinsku agenciju France Presse da nije znao da su mobiteli u autu, prebacivši odgovornost na svog vozača.

"Pregledom automobila Rawhija Fattouha koji ima status VIP-a, pronađeno je dvije tisuće mobitela", izjavio je Peter Lerner, glasnogovornik izraelske vojne uprave zadužene za palestinska civilna pitanja.

"Rawhi Fattouh je saslušan prije nego je pušten", dodao je glasnogovornik. "Ispitat ćemo mogućnost oduzimanja VIP statusa" koji palestinskim dužnosnicima omogućuje veću slobodu kretanja, dodao je glasnogovornik.

Fattouh je rekao da "ne snosi nikakvu odgovornost u toj stvari".

Fattouh, pripadnik stranke Fatah, trenutačno je suradnik predsjednika Abasa.