Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradić Greenwich u američkoj saveznoj državi Connecticut unajmio je tvrtku za uznemiravanje gusaka dok ne odu jer im je dosadio njihov izmet kojeg ostavljaju na gradskim plažama i travnjacima parkova.


Geese Relief, tvrtka sa sjedištem u Norwalku, dobila je za taj posao 5.000 dolara, a gradske vlasti planiraju sklopiti jednogodišnji ugovor.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO - ZAPLJENA U RIJECI: Pogledajte što bi završilo na stolovima restorana Slika nije dostupna Budućnost je ovdje: Senzori u kravama šalju SMS kada su spremne za oplodnju

Vlasnik tvrtke Chris Santopietro i njegovi psi ovčari nekoliko su proteklih tjedana proveli u traženju i tjeranju kanadskih gusaka iz parkova i s plaža. Taj će posao trajati oko godinu dana osim u zimskim najhladnijim mjesecima.

Ideja je jednostavna - maltretiranje gusaka dok se ne vrate na Long Island Sound.

"Morate biti uporniji od gusaka i to nije nešto što se brzo napravi, to je nešto što traje", kazao je Santopietro za "Greewnwich Time". 

Prošle je godine Greewnich počeo koristiti ovčare kako bi
kontrolirali kanadske guske koje ne migriraju. No, studenti koji su bili zaduženi za pse vratili su se u školu pa se grad odlučio za dugoročnije rješenje.