Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na inicijativu lokalnog ribičkog društva jedan je slovenski pekar ispekao 220 kilograma tešku pizzu pa bi Slovenci u Guinnessovoj knjizi rekorda uskoro trebali smijeniti dosadašnje rekordere Talijane koji su pizzu i izmislili.


- Za ovu smo priliku morali napraviti i posebnu peć. Pizza je bila teška 220 kilograma, te promjera 5 metara i 23 centimetra, rekao je za mariborski dnevni list "Večer" od utorka predsjednik ribičkog društva Farovec iz istoimenog mjesta kod Slovenske Bistrice o sportsko-kulinarskom podvigu svojih zemljaka, što su ga postigli u subotu.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja Maske, ilustracija Sud u Kopru: Kažnjavanje zbog nenošenja maske nema pravnog temelja

Pizzu je izmjerila i za vjerodostojnost podataka jamčila osmočlana komisija u kojoj je bio i poznati slovenski glazbenik Ferdo Miler, pa se nadaju da će slovenski rekord biti priznat i u novom izdanju Guinnessove knjige neobičnih rekorda.

Sadašnji rekord u pripremi divovske pizze drže Talijani,čiji je
pekarski uradak imao promjer četiri centimetra manji od slovenske jumbo pizze.