Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na inicijativu lokalnog ribičkog društva jedan je slovenski pekar ispekao 220 kilograma tešku pizzu pa bi Slovenci u Guinnessovoj knjizi rekorda uskoro trebali smijeniti dosadašnje rekordere Talijane koji su pizzu i izmislili.


- Za ovu smo priliku morali napraviti i posebnu peć. Pizza je bila teška 220 kilograma, te promjera 5 metara i 23 centimetra, rekao je za mariborski dnevni list "Večer" od utorka predsjednik ribičkog društva Farovec iz istoimenog mjesta kod Slovenske Bistrice o sportsko-kulinarskom podvigu svojih zemljaka, što su ga postigli u subotu.

Vezani članci Janez Janša Dodik: ''Impresivna je politička galama oko mirnog razlaza''. Vučić tvrdi da taj papir nije vidio i da ne zna za tu inicijativu Slovenija postrožila prelazak granice - 1 Slovenija ublažava mjere za neka putovanja, ministar spomenuo i Hrvatsku

Pizzu je izmjerila i za vjerodostojnost podataka jamčila osmočlana komisija u kojoj je bio i poznati slovenski glazbenik Ferdo Miler, pa se nadaju da će slovenski rekord biti priznat i u novom izdanju Guinnessove knjige neobičnih rekorda.

Sadašnji rekord u pripremi divovske pizze drže Talijani,čiji je
pekarski uradak imao promjer četiri centimetra manji od slovenske jumbo pizze.