Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki 'macho' kauboj, koji se pojavio 50-ih godina prošlog stoljeća i digao prodaju Marlboro cigareta do neba, najutjecajniji je među izmišljenim likovima koji su utjecali čak i na tijek povijesti.


Izmišljene ikone diktiraju nam gotovo sve, od toga kako izgledamo, ponašamo se i jedemo, a utjecale su na tijek povijesti, tvrdi Jeremy Salter, jedan od trojice autora "The 101 most influental people who never lived".

Vezani članci Prijatelji, serija (Foto: Profimedia) KVIZ: Prema likovima pogodite o kojoj je seriji riječ Franka Batelić, Sementa Rajhard, Žanamari (FOTO: Pixell) Otkrivamo što su neke od najzgodnijih Hrvatica pisale Djedu Božićnjaku, nevjerojatno je što im se sve ostvarilo

Na drugom mjestu je Veliki brat iz romana Georgea Orwella "1984", potom slijedi kralj Arthur za kojeg autori tvrde da utjelovljuje sliku idealnog vladara, a na četvrtom je mjestu Djed Mraz.

"Djed Mraz upravlja našim gospodarstvom posljednjeg kvartala u godini i bez njega bi nam posao doslovce propao", objasnio je koautor djela Allan Lazar.