Obavijesti Pretražite Navigacija

Pod vodom proveo više od 17 minuta bez uzimanja daha!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iluzionist David Blaine jučer je postavio novi svjetski rekord u držanju daha pod vodom. Blaine je na gostovanju u Oprah showu ušao u kuglu napunjenu vodom i nije disao, tj. zadržao je dah 17 minuta i 4 sekunde.

Prije nego je ušao u kuglu napunjenu s 1.800 galona vode (oko 6.800 litara), Blaineu je bilo dopušteno 30 minuta udisati čisti kisik, no on je iskoristio samo 23 minute. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iluzionist David Blaine 60 sati visio naglavačke Slika nije dostupna David Blaine poput šišmiša nad Central Parkom

"Osjećam se sjajno", rekao je 35-godišnji Blaine kada su ga izvukli na površinu. 

"Čak sam počeo i sumnjati u uspjeh jer nikada to nisam radio dok mi je srce tako brzo kucalo", dodao je Blaine. 

Naime, već tijekom same izvedbe njegovi su pomoćnici rekli kako bi mu puls trebao biti puno niži nego što je. 

"Sretan sam, ispunio mi se san", rekao je David Oprah koja je cijelo vrijeme dok je iluzionist bio u kugli nervozno čupkala kosu i usnice, a doktora koji je sjedio pored nje stalno je ispitivala je li sve u redu sa Blaineom. 

>> Blaine se dva dana vrtio u zraku

Iako se Blaine nadao da će u kugli provesti čak 23 minute, već je i ovo bilo dovoljno za obaranje svjetskog rekorda koji je ranije ove godine u Švicarskoj postavio Peter Colat (16 minuta i 32 sekunde). Kod Oprah su naime, bili i Guinnessovi suci koji su potvrdili rekord.

Blaineovi je ranije već proveo 44 dana bez hrane viseći u plastičnoj kutiji iznad londonske rijeke Temze, te 63 sata u ledenom bloku na Times Squareu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene