Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čudan popis kandidata s imenima poput Frankenstein, Veseli, Pametni i Newton predviđen je za parlamentarne izbore u indijskoj sjeveroistočnoj državi Meghalaya.


Meghalaya, u kojoj se parlamentarni izbori održavaju u ponedjeljak, ima većinsko kršćansko plemensko stanovništvo sa sklonošću za davanjem imena svojoj djeci prema slavnima, ali i nečasnima ili naprosto birajući izražajne riječi poput Smjelost ili Društven, izvijestila je novinska agencija IANS.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Zavirite u 'pametne gradove' u koje se ulažu MILIJARDE dolara Slika nije dostupna Čudovište je preživjelo - I neuništivo je!

Država koja je jedna od najmanjih u Indiji, ima 2,3 milijuna stanovnika među kojima preovlađuju plemena Garo, Khasi i Jaintia koja govore vlastite jezike kao i ponešto engleskog.

Plemenski čelnik Garoa i kandidat Nacionalističke Kongresne Stranke (NCP) Adolf Hitler se natječe na izborima u ponedjeljak u izbornom okrugu Rangsakona. Njegov protivnik je Zenith Sangma, ministar vlade u odlasku.

"Ovdašnji ljudi su opčinjeni egzotičnim imenima i zato svojoj djeci daju čudna imena", kaže R Lyngdoh, nastavnik povijesti. Često malo razmišljaju o konotacijama koje imena pobuđuju.
Za birače u Rangsokoni, Hitler je naprosto političar koji je jednoć bio važan ministar. To je i Frankenstein Momin, bivši ministar obrazovanja.

Među kandidatima za izbore u ponedjeljak su i Romeo Rani, Darling Lamare, Mjesečina Pariat i Smjelost Nongum.

Kennedy, Chamberlaine, Livingstone i Newton su također među 331 kandidatom koji se natječu za 60-člani parlament.