Nemo 33 vjerojatno je najdublji i najneobičniji bazen na svijetu. Nalazi se u Uccleu, predgrađu Bruxellesa, a funkcionira kao ronilački centar. U posljednje vrijeme osim ronilaca bazen obilazi sve više turista i znatiželjnika željnih kupanja.


Najveća dubina bazena je 33 metra, a od najplićeg do najdubljeg dijela izgrađene su građevine prilagođene ronjenju, s brojnim prolazima, prozorčićima te umjetnim špiljama. 

Vezani članci Obračun bogataša Bivša misica potukla se na ljetovanju: Bogataši se obračunali bez imalo srama, a sve zbog parkinga... Poplave u Belgiji Nove poplave u Belgiji: Bujica nosila automobile, grom udario u kuću...

Da bi se napunio potrebno je gotovo 2,5 milijuna vode. bazen se zagrijava pomoću solarne energije, a  temperatura u njemu iznosi oko 30 stupnjeva. 

Voda se ne klorira već filtrira. Vlasnici tvrde kako je toliko čista da se može i piti?! 

Kako bi se održala čistoća zabranjeno je korištenje vlastite ronilačke opreme. 

Ronjenje u najdubljem bazenu na svijetu stoji 20 eura, a priuštite li sebi takav provod i dođete do dna tamo vas čeka keramička ruža vjetrova. 

Kompleks za ronjenje dizajnirao je belgijski ronilački stručnjak John Beernaerts. Početna ideja bila je škola ronjenja, te zabava za ronioce rekreativce. Takva namjena postoji i danas, ali je zanimanje za Nemu 33 s vremenom toliko poraslo da je posjetitelja sve više, a u bazenu su snimane i podvodne filmske scene.