Adriana Lima, 26-godišnji brazilski top model po sudu američkog časopisa GQ proglašena je najputenijom djevicom na svijetu.


Adriana Lima otkrivena je u kao 13-godišnja djevojčica u gradskom shopping centru. Karijera joj je odmah počela uzlaznom putanjom pa je sa 15 proglašena najboljim brazilskim modelom i zauzela  drugo mjesto na  izboru Fordovog super modela svijeta 1996. godine. 

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Broj umrlih od koronavirusa u svijetu prešao tri milijuna, WHO upozorava: "Pandemija je došla do kritične točke" Slika nije dostupna Ima li manu? Svi bikiniji joj pristaju kao saliveni!

Tri godine kasnije Lima se seli u New York i tamo nosi revije svih poznatih kreatora i krasi naslovnice i duplerice svih magazina koji nešto znače. 

Adriana je vrlo svestrana djevojka koja govori čak tri strana jezika, engleski, portugalski i španjolski. U slobodno vrijeme obožava čitati, a najdraža su joj djela pisca Gabriela Garcie Marqueza.

U razgovoru s novinarom časopisa GQ prelijepa Brazilka otkrila je da je djevica.

 'Seks je za brak. Muškarci moraju poštovati da je to moj izbor. Ako nema poštovanja to znači da me ne žele', kaže djevojka čiji svjetonazor ni nije toliko čudan pošto dolazi iz Brazila, konzervativne katoličke države.  

Lima je trenutno jedan od najbolje plaćenih modela, a svjetsku slavu dosegla je  kampanjama za Victoria Secret i Maybeline.