Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksikanac Manuel Uribe težio je 560 kilograma i u Guinnessovu knjigu rekorda upisan je kao najdeblji čovjek na svijetu. U međuvremenu je smršavio 200 kilograma, što bi mu moglo priskrbiti još jedan rekord - najveći gubitak na težini.


"Drago mi je što sam u Guinnessovoj knjizi kao najdeblji na svijetu. No, sretan sam i jer sam uspio smršaviti 200 kilograma", rekao je 41-godišnji Manuel koji je napokon uspio napustiti svoj dom u Monterreyu kako bi proslavio gubitak na težini, a čak je osnovao i udrugu za pomoć predebelim osobama.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Oženio se najdeblji čovjek na svijetu! Slika nije dostupna Nakon pet godina prvi put izašao iz kuće

U izdanju Guinnissove knjige rekorda za 2008. godinu pojavit će se Manuelova fotografija i detaljan opis tretmana i dijeta koje je prošao, te popis svih operacija koje su mu ponuđene. 

"Izdavač mi je obećao da će me posjetiti iduće godine, a mogućnost da se u izdanju za 2009. pojavim kao čovjek koji je izgubio najviše kilograma ostaje otvorena", rekao je Manuel koji se 2006. prvi put pojavio na televiziji tražeći pomoć u borbi s kilogramima koji su mu se nakupljali u posljednjih 20 godina, od kojih je većinu proveo u krevetu.