Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dijamanti nisu više ženski najbolji prijatelj, sudeći prema američkom istraživanju koje pokazuje da bi tri od četiri žene radije izabrale novi plazma televizor nego dijamantnu ogrlicu.


Istraživanje, koje je za televizijsku kuću Oxygen Network provela agencija TRU, pokazalo je da je razlika u spolovima po tehnološkim pitanjima sve manja. 

Vezani članci Znanstvenici sada dijamante mogu napraviti u mikrovalnoj pećnici (Screenshot YouTubea) Kraj "krvavih dijamanata"? Odsad se mogu napraviti i u mikrovalnoj pećnici Slika nije dostupna Ministar zdravstva za Novu TV otkrio planove za Imunološki zavod

Žene tako u prosjeku posjeduju 6.6 modernih tehnološki razvijenih uređaja, a muškarci 6.9. 

Nadalje, samo jedna od pet žena ne osjeća se ugodno koristeći nove tehnološke izume, a njih 46 posto same rješavaju probleme na svojim računalima. 

"Među ljudima postoji predrasuda da žene nisu tako napredne kao muškarci kada je tehnologija u pitanju, ali pokazuje se da to uopće nije točno", navodi se u istraživanju. 

U anketi je sudjelovalo 1400 žena od 15 do 49 godina starosti i pokazalo se da su im tehnološke stvari draže od luksuznog nakita. 

Tako bi 77 posto žena umjesto dijamantne ogrlice radije uzelo plazma televizor. 

Ta naprava je za 56 posto žena bolja i od odmora na Floridi. 

Čak su cipele izgubile. Naime, 86 posto žena je odgovorilo bi radije izabralo digitalnu kameru nego cipele s dizajnerskim potpisom. 

Ostaje samo pitanje na kojim i kakvim ženama je to istraživanje  provedeno. Jer opće je poznao da je vijek plazma televizora tek nekoliko godina, a dijamanti su ipak vječni.