Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijski sud naredio je uhićenje holivudske zvijezde Richarda Gerea zbog ljubljenja bolivudske glumice Shilpe Shetty u okviru ovomjesečne kampanje protiv AIDS-a, obrazlažući da se radi o opscenom činu počinjenom u javnosti.


Gereovo opetovano ljubljenje Shettynih obraza na događaju kojim se promoviralo upozoravanje na AIDS u New Delhiju, izazvalo je prosvjede u nekim dijelovima Indije, većinom hinduističkih skupina, koji su ga doživjeli kao vrijeđanje njezine skromnosti i napad na indijsku kulturu.

Vezani članci Slika nije dostupna Richard Gere pozvao na bojkot Olimpijskih igara Slika nije dostupna Shilpa Shetty zbog Gereova poljupca ne smije izvan zemlje!

Naredba suda u gradu na sjeveru zemlje Jaipuru odgovor je na žalbu lokalnog odvjetnika.

Sudac je pregledao video snimku Gereovih poljubaca i proglasio ga krivim za kršenje indijskih zakona protiv nećudoređa u javnosti, rekao je odvjetnik Poonam Chand Bhandari.

Sud je pozvao i Shilpu Shetty da se pojavi pred sudom 5. svibnja, rekao je Bhandari, dodajući da je naređeno da se Gerea uhiti.

Gere bi mogao dobiti zatvorsku kaznu u trajanju do tri mjeseca ili novčanu kaznu ili pak oboje ako ga se uhiti. Glumac nije u Indiji ali bi mogao biti zadržan ako ponovno posjeti zemlju.