Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlična prilika

Želite zaraditi na uvođenju eura? Naš najpoznatiji matematičar ima prijedlog: "Do Nove godine idite u mjenjačnicu i kupite kune..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularni matematičar Toni Milun izračunao je i došao do zaključka kako je prelazak s kune na euro odlična prilika da zaradite ako pronađete mjenjačnicu koja će vam po povoljnom tečaju promijeniti eure u kune.

Za sve one koji žele zaraditi prije službenog uvođenja eura popularni matematičar Toni Milun ima rješenje - ako pronađete mjenjačnicu koja će vam po povoljnom tečaju promijeniti eure u kune.

"Ako imate malo viška vremena i npr. 1000 eura u gotovini koji vam ne trebaju - do Nove godine idite u mjenjačnicu i kupite kune. Dobit ćete 7600 kuna. I onda ih položite na tekući račun i automatski će se 1. siječnja konvertirati u eure po fiksnom tečaju 7,5345 i za njih ćete dobiti 1008,69 eura.

Zarada je 8,69 eura ili oko 65,50 kuna. Priča se da je u nekim mjenjačnicama kupovni tečaj čak 7,65. Tada je zarada na 1000 eura veća od 15 eura. Kako je to moguće? Odgovor: velika potražnja i manjak ponude eura", objasnio je Milun na svojoj stranici S Milunom do milijuna na Facebooku.

Pročitajte i ovo Ilustracija UVOĐENJE EURA HNB objavio važno upozorenje građanima vezano za novogodišnji vikend

Dodaje kako je u petak srednji HNB-ov tečaj bio 7,5343, a na slici ponude jedne mjenjačnice kupovni 7,60, a prodajni 7,85.

"Tolika je potražnja za eurima da su ljudi spremni plaćati čak 7,85 kn za euro. Zato su i mjenjačnice u potražnji za eurima spremne platiti iznad srednjeg tečaja. I s tako visokim kupovnim (7,60) na spreadu (razlici prodajnog i kupovnog tečaja) ostvaruju stvarno lijepu zaradu ovih dana", zaključio je Milun.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene