Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje potraga za preživjelima

Tragedija u Brazilu: Trajekt se zabio u most, dionica od 200 metara s autima pala u rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U saveznoj državi Pará na sjeveru Brazila došlo je do nesreće u kojoj je trajekt udario u stup mosta. Dionica mosta u dužini od 200 metara pala je u rijeku Moju.

U nesreći je nekoliko automobila palo u rijeku. Za sada je nepoznato koliko ljudi je ozlijeđeno. Ronioci pretražuju rijeku u potrazi za preživjelima.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

Petorica članova posade trajekta su preživjela. Guverner države Pará Helder Barbalho proglasio je zbog nesreće izvanredno stanje, piše BBC.

"Naš prioritet je potraga za žrtvama i pružanje potpune podrške njihovim obiteljima", rekao je državnim medijima.

Most se nalazi na putu do jedne od najprometnijih brazilskih luka Beléma. Dug je 860 metara.

Trenutno se uklanjaju ostaci mosta iz rijeke. Postavljaju se teglenice kako bi se organizirao prijevoz stanovništva dok se most ne sanira.

Lokalni mediji pišu da je inspekcija ranije ove godine otkrila koroziju na stupovima. Vlada je zatražila hitna sredstva za rješavanje problema, no navodno se problem nije pokazao dovoljno ozbiljnim za zatvaranje mosta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene