Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nabavljaju testove

Ministar obrazovanja: ''U ovoj fazi se neće testirati vrtićka djeca''

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je testiranje školske i vrtićke djece u Hrvatskoj. U tijeku je postupak nabave čak tri milijuna testova.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sudjelovao je na svečanom otvaranju Medicinske škole Pula. S čelnicima lokalne vlasti i ravnateljem obišao je novosagrađenu školu, a nakon službenog dijela ministar je objasnio da točnog datuma početka masovnog testiranja školske djece još nema te da je nabava testova u tijeku.

Pročitajte i ovo Testiranje u školama - 3 ukidanje samoizolacije Počinje masovno testiranje djece: Doznajemo detalje o postupku te tko će kontrolirati izmišljaju li roditelji

Pročitajte i ovo Vrtić, ilustracija traže hitnu reakciju Odgojitelji na izmaku snaga: "Žena iz epidemiološke službe ostala je u šoku"

Istaknuo je da je osnovni cilj ovog poteza imati što više djece u razredima.

"Onog trenutka kada svi testovi budu distribuirani po svim školama u Hrvatskoj, tog trenutka će projekt masovnog testiranja djece započeti. U ovom trenutku ne mogu vam reći datum jer je u tijeku postupak nabavke tri milijuna testova. Dakle, treba provesti nabavu i distribuciju. U ovoj fazi se neće testirati vrtićka djeca, to bi bilo prekomplicirano", rekao je ministar.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene