Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u javnom prijevozu

Stigle nove karte, vozači više ne prodaju sve: Od danas nova pravila u ZET-u, pripremite se za vožnju na vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od danas počinje prodaja karata po cijeni od sedam kuna, a kod vozača više ne možete kupovati jeftinije karte, nego samo one najskuplje - od 15 kuna.

S današnjim danom na snagu su stupile promjene u Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET) pa je tako u prodaju puštena pojedinačna vozna karta od sedam kuna koja će vrijediti 60 minuta za putovanje u jednoj tarifnoj zoni.

Pročitajte i ovo Ilustracija preusmjerene linije FOTO Iskočio tramvaj iz tračnica, ovakve gužve dugo nisu viđene ZET autobusi gradski prijevoz Pripazite prije odlaska u grad: Brojne izmjene u zagrebačkom prijevozu, ovo su novosti

Osim u papirnatom obliku, ova će karta biti dostupna i u elektroničkom izdanju te putnici, koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta.

"Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna", upozorili su ranije iz ZET-a.

Također, s prvim danom srpnja mijenja se i način prodaje karata u vozilima. Tako će vozači tramvaja i autobusa od danas prodavati isključivo pojedinačne papirnate karte koje koštaju 15 kuna i koje su za vožnju valjane 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone. Iz ZET-a su ovu odluku opravdali rastom prodaje karata u vozilima što je, prema njihovom mišljenju, dodatno otežavalo primarni vozački posao.

Vozne karte po cijenama od 4, sedam i 10 kuna ostaju dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima.

Od 1. srpnja skuplja je i vožnja uspinjačom koja će umjesto dosadašnje četiri kune koštati pet kuna, dok se hitna vožnja može naručiti po cijeni od 25 kuna.

Iz ZET-a su najavili i da će uskoro plaćanje prijevozne usluge biti dostupnije i jednostavnije jer će uvesti odgovarajuću mobilnu aplikaciju. (Hina/Ma.B.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene