Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gradski prijevoz

Pripazite prije odlaska u grad: Brojne izmjene u zagrebačkom prijevozu, ovo su novosti

ZET autobusi
ZET autobusi Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Donosimo pregled prometnih novosti u Zagrebu.

Puno je izmjena kada je u pitanju gradski prijevoz u glavnom gradu. Najnovije prometne novosti tiču se Savske ceste, kojom od Jukićeve do Cibone nisu vozili tramvaji od prvog kolovoza.

Radovi na nadvožnjaku HŽ-a zbog kojeg je bio isključen napon tramvajske mreže završavaju danas, pa će od jutarnjih sati u petak tramvajske linije 4, 9, 12, 13, 14 i 17 ponovno voziti redovnim trasama.

Pročitajte i ovo Studenski problemi - 1 Mnogi u problemu Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u studentske domove, društvenim mrežama već se širi pošast: "To je, nažalost, sveprisutna pojava"

Od danas je otvorena za promet Zagrebačka cesta jer su tjedan dana ranije završeni radovi na obnovi željezničko-cestovnog podvožnjaka.

Autobusna linija 134 (Črnomerec - Prečko) tako od danas ponovno prometuje redovnom trasom.

Od ovoga tjedna Novim Zagrebom ne voze tramvaji

"Zbog radova u pothodniku ispod Držićeve avenije, u zoni tramvajskog stajališta Folnegovićevo naselje, tramvajski promet kroz Novi Zagreb bit će obustavljen od srijede, 16. kolovoza, do završetka radova koji se očekuju u petak, 25. kolovoza", priopćili su iz ZET-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakopane kosti i glava Strava na Balkanu: Vodoinstalateri u WC školjci pronašli raskomadano tijelo bogataša

Umjesto tramvaja vozi autobusna izvanredna linija 607 na dionici Savski most - Avenija Dubrovnik - Držićeva - Ulica grada Vukovara, ali se zbog "prometno-tehničkih i sigurnosnih razloga" neće koristiti obostrano stajalište Most mladosti i stajalište Borovje-istok (u smjeru grada).

ZET autobusi Nova regulacija prometa (Foto: ZET)

Tramvajske linije koje inače voze do Novog Zagreba imaju izmijenjene trase:

  • linija 6: Črnomerec - Trg bana Josipa Jelačića - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Žitnjak
  • linija 7 od petka, 18. kolovoza, do završetka radova prometovat će trasom Dubrava - Kvaternikov trg - Šubićeva - Autobusni kolodvor - Ulica grada Vukovara - Savski most
  • linija 8: Mihaljevac - Draškovićeva - Autobusni kolodvor - Heinzelova.

Umjesto tramvaja noćne linije 31 voze autobusi.

Najnovije informacije pratite na ZET-ovim stranicama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene