Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

Tjedan obilježen kontroverzama imao je i svijetlih točaka: Sportaši su jedini koji nam pružaju osjećaj ponosa, radosti i jedinstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom tjedna iza na donesena je konačna verzija nagodbe o Agrokoru, započeo je proces iniciranja ostavke Davora Bernardića, predsjednika SDP-a. Ništa mirnije nije bilo ni diljem Europske unije, u kojoj migrantska kriza svakim danom predstavlja sve veći problem. No bilo je i nekoliko svijetlih točaka, prvenstveno pobjeda Hrvatske nad Argentinom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kojom je osiguran prolaz u drugi krug natjecanja.

Hrvatska je pomela Argentinu, ali je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije, rekao da ne treba biti previše opijen ovom pobjedom, nego da igrači trebaju ostati disciplinirani, smireni i ponizni. Kada bi bar te tri osobine razumjeli i prakticirali naši političari. Ovom pobjedom nogometna nas je reprezentacija podsjetila da su sportaši jedini koji nam pružaju osjećaj ponosa, radosti i jedinstva u inače duboko podijeljenom hrvatskom društvu.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažniji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: Pogledajte što se sve događalo u posljednjih sedam dana Pregled tjedna - Ivana Petrović Burni dani Pregled tjedna Ivane Petrović: Događaja svake vrste stvarno nije manjkalo

Osim uspjeha na nogometnom terenu, tjedan je obilježen i donošenjem konačne verzije nagodbe o Agrokoru. Ipak, to ne znači da Agrokor više neće biti najmutnija i najveća afera od uspostave hrvatske neovisnosti. Prijedlog nagodbe, napisan na 7.300 stranica, dostavljen je Trgovačkom sudu. Ročište će biti zakazano unutar 15 dana, a o nagodbi će u Ciboninoj sportskoj dvorani glasovati 3.200 vjerovnika.

Migrantska kriza je sa svakim danom sve veći problem, a aktivna ruta postoji i u našem susjedstvu. Unutar Europske unije rastu političke podjele oko toga kako se nositi s tim problemom. Dogovor Macrona i Merkel, prema kojem bi teret azila bio stavljen na države u kojima su se ti ljudi prvi put registrirali, izazvat će nove podjele. Naime, tim dogovorm bi države na jugu Europske unije, a među njima i Hrvatska, bile prepuštene sebi.

Ovoga tjedna sve nas je potresla snimka odvođenja malog Cesarea u Italiju. On je razvodom roditelja dodijeljen ocu, a odluku talijanskog suda potvrdio je i hrvatski. Međutim, majka ga je odvela u Hrvatsku i nekoliko ga je godina skrivala u BIH. Nezahvalno je komentiratI odnose u bilo čijem braku, ali je grozno kada djeca postanu instrument mržnje bivših supružnika.

Čini se da je u SDP-u započeo proces iniciranja ostavke Davora Bernardića. U zagrebačkom SDP-u, najvažnijoj organizaciji te stranke, od Gordana Marasa je, unatoč svim naporima predsjednika SDP-a, izgubio Denis Hrestak.

U tjednu koji je za nama, svijet je zgrozilo odvajanje djece od roditelja na meksičko-američkoj granici. Djeci u zaštitu stala je i prva dama, a Trump je nakon toga potpisao zakon kojim bi djeca bila vraćena roditeljima. Međutim, taj zakon u Kongresu neće proći  jer je Trump u njega uvalio i financiranje zida.

Osim političkih i sportskih događanja, ovaj tjedan je obilježio i kalendarski početak ljeta. U Dubrovniku, dolasku ljeta u čast, Ana Rucner je zasvirala već tradicionalni pozdrav ljetu i koji je trajao sve do izlaska prvog ljetnog sunca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene