Tradicionalan koncert

Pozdrav ljetu Ane Rucner: Stotine posjetitelja na jedinstvenom koncertu s prekrasnim pogledom

Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Filip Baši? 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) +0 Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Galerija

Ana Rucner i njezini gosti ponovno oduševili glazbom na vrhu Srđa.

Kakav je osjećaj čuti prekrasne zvukove glazbe u 5 sati ujutro, praćene izlaskom pomalo mističnog, prvog ljetnog sunca doznalo je nekoliko stotina posjetitelja na jutrošnjem koncertu Ane Rucner i njezinih gostiju. Zvuci glazbe stapali su se s ljepotom prirode i stvorili nestvarno lijepi kadar kojeg je teško opisati riječima. Ana Rucner, akademska glazbenica, po osmi je put održala svoj tradicionalni koncert “Pozdrav ljetu“, u sklopu autorskog festivala Ana u Gradu. Na jedinstvenoj, prekrasnoj pozornici Amfiteatra Excelsa Nekretnina uz Anu su nastupili Gudački kvartet Rucner, koji ove godine obilježava 20. godina umjetničkog djelovanja, Marko Bošnjak, dječak prekrasnog glasa i Dominik Lučić, talentirani pijanist.

Pogledaj i ovo Ana Rucner "Pozdrav ljetu" Dubrovački festival "Ana u gradu" obilježava jubilarnu 10. obljetnicu

Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Foto: Filip Baši?

Svake godine Ana osmisli originalan repertoar pa je tako bilo i ovog puta. Na programu su bile obrade poznatih skladbi, kao što su: “Ashes“ od Celine Dion, “Earth song“ i „Childhood“ od Michaela Jacksona. No, ovaj put Ana je u repertoar uvrstila i nekoliko duhovnih skladbi koje su se savršeno uklopile u atmosferu – „Mary did you know“, “Gledaj on te gleda“, a sjajnim vokalnim mogućnostima oduševio je Marko Bošnjak, osobito u pjesmi “Milost“. Posjetitelji su prepoznali i poznate ritmove pjesme “Say something” Christine Aquilere i Colina Smitha, kao i svevremensku “Hallelujah“, Leonarda Cohena. Efektnom završetku pridonijela je već dobro poznata skladba “Heal the World“. Koncert je trajao do izlaska prvog ljetnog sunca, čime je obilježen i Svjetski dan glazbe.

Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Ana Rucner (Foto: Filip Bašić) Foto: Filip Baši?

“Svake godine me ponovno iznenadi prekrasan Srđ. Istovremeno nježan i snažan, sjajna je kulisa za naš koncert, za čiji je uspjeh jednim dijelom zaslužan i prekrasan ambijent. Sretna sam i zahvalna na ponovnoj prilici da podijelim s posjetiteljima svoju ljubav prema glazbi i nadam se da su uživali baš kao i mi koji smo ju izvodili”, rekla je Ana Rucner.

Marko Bošnjak je oduševljen Srđem i koncertom. Za njega je suradnja s Anom i njezinim suradnicima, kao i ovaj koncert, neprocjenjivo iskustvo. Bila mu je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo surađivati s vrhunskim glazbenim umjetnicima, a ovaj koncert naziva krunom njihove dosadašnje suradnje.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene