Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjeverno od Batine

Policajci iz Dunava spasili četvoricu migranata: "Bili su umorni, iznemogli i pothlađeni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija u utorak je spasila živote četvorice migranata kod Batine. Čuli su dozivanje upomoć na stranom jeziku i vidjeli ih kako plutaju u Dunavu.

Belomanastirski policajci u utorak oko 7:30 tri kilometra sjeverno od baranjskog mjesta Batina čuli su dozivanje u pomoć na stranom jeziku. U hladnom Dunavu vidjeli su nekoliko osoba koje plutaju po rijeci držeći se za gumene zračnice.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Ocean Viking Pet dana u nevolji Medicinski brod spasio 29 migranata i otkrio jezivu činjenicu: "Premda su bile svjesne težine situacije, pomorske vlasti nisu pomogle osobama u čamcu"

"Kada su im se približili, vidjeli su četvoricu muškaraca koja se na gumenim zračnicama kotača bore sa strujama Dunava pokušavajući doći do obale Republike Hrvatske", priopćeno je iz PU osječko-baranjske. Četvoricu migranata u dobi od tridesetak godina izvukli su iz vode i smjestili na policijsko plovilo.

"Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni te su ih policijski službenici utoplili, pružili im prvu pomoć i pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Zajedno sa spašenim muškarcima plovilom su došli do službenog veza za policijska plovila na Zelenom Otoku u Baranji i čekali dolazak djelatnika Hitne medicinske pomoći. Za to su im vrijeme policijski službenici dali deke i suhu odjeću kojom su raspolagali te im pripremili tople napitke i hranu kako bi se ugrijali", dodaje se u priopćenju policije.

Liječnici su ih pregledali i utvrdili da nisu ozlijeđeni te da su zdravi, ali pothlađeni. Nakon oporavka prevezeni su u policiju, gdje će biti utvrđen njihov identitet. O ovom pokušaju obaviještena je granična policija Srbije kako bi spriječila slične pokušaje s obzirom na opasnost po život tih ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene