Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNIČKI URED

Performans ispred Kluba: "Ovo je Hrvatska pijanih političkih elita koje znaju da će ih zakoni zaobići. U njoj živi i Predsjednik"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak održale su performans u Slovenskoj ulici.

Dalija Orešković i Marijana Puljak održale su konferenciju za novinare i performans tijekom kojega su postavile ploču Ureda predsjednika Republike Hrvatske na prostor "Kluba Dragana Kovačevića" u Zagrebu.

Marijana Puljak izjavila je kako su ispred Ureda Predsjednika kako bi upozorile na to da danas postoje dvije Hrvatske. "Jedna je Hrvatska u kojoj građani moraju slijediti zakone i pravila ili će biti sankcionirani. Građani koji su u vrijeme lockdowna bili zatvoreni u svojim kućama i ako su prekršili pravila, bili bi kažnjeni.

Tu su i poduzetnici, koji u vrijeme lockdowna nisu smjeli raditi, a i inače su drakonski kažnjeni ako im se u kasi pronađe samo kuna viška. To je jedna Hrvatska. Druga Hrvatska je ona za koju zakoni i pravila ne vrijede. To je Hrvatska sitnih i pijanih političkih elita koje znaju da će ih zakoni zaobići i ničega se ne boje. U takvoj Hrvatskoj živi i Predsjednik, koji je za vrijeme lockdowna mogao ovdje plandovati, u ilegalnoj točionici alkohola, dok su njegovi građani bili zatvoreni u kućama i dok poduzetnici nisu mogli raditi", kazala je Puljak. 

Dalija Orešković objasnila je zašto ploču Ureda predsjednika Republike Hrvatske na prostor "Kluba Dragana Kovačevića" nisu ostavile na adresi i na mjestu performansa. 

"Ova tabla će se pomicati, a i Milanović je premjestio svoj Ured baš kao što je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović premještala svoj ured. Tu njezinu tradiciju samo je podigao na višu razinu", kazala je i podsjetila na slogan "Normalno" iz njegove kampanje i slogan "Novo normalno" tijekom borbe protiv pandemije. 

"Nitko nije ni slutio da će to podrazumijevati činjenicu da se vlast sastaje i dogovara što će pojesti i opljačkati", kazala je. 

"Pitanje je koliko takvih klubova danas ima. Je li to Hrvatska kakvu zaslužujemo?" upitala je. 

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene