Premijer Plenković odgovorio je Zoranu Milanoviću na najnovije prozivke.


"Vidi se iz aviona da se on stabilizirao", komentirao je premijer Andrej Plenković današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića, koji je danas opet prozvao premijera.  No nije komentirao puno. Naglasio je da se treba vratiti glavnoj temi.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odgovorio Milanoviću: "Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom puno bolji aranžman" Zoran Milanović - 2 Novi napad s Pantovčaka: "Lažljivi i nesposobni ministar... Perverzno tumačenje Zakona o tajnosti..."

"Tema je neovisnost rada DORH-a i USKOK-a. To je tajnost istrage i beskompromisna borba protiv korupcije. To je politika ove Vlade. Bilo tko, bez obzira na prezime, bez obzira na stranku, na dužnost koju obavlja, ako ima sumnje da se radio koruptivnim radnjama, za to mora odgovarati. Mi to radimo, točno kako je propisano zakonom", rekao je premijer. 

"Javnost i politički akteri moraju shvatiti da nema nedodirljivih", naglasio je. 

Na pitanje hoće se sastati sa predsjednikom, na čemu Milanović inzistira, rekao je da je to bespredmetno i da će se sastati jedino oko imenovanja veleposlanika.

Na pitanje o sigurnosnim provjerama dužnosnika odgovorio je da se i u slučaju da se provjera napravi, kasnije može saznati da za nekoga da je bio s druge strane zakona, ali da će gledati kako prevenirati takve situacije. 

"Pokušaj da se to svede na svađu vrlo je pogrešan. To ne postoji. Postoji jasan stav Vlade RH o borbi protiv korupcije", odgovorio je na pitanje dokad će trajati ovakav način komunikacije između njega i predsjednika. 

Premijer je danas bio na komemoraciji srpskim žrtvama u Varivodama. Na pitanje što s onima koji čekaju odštete za zločine, rekao je da se odluke sudova moraju provesti. Naglasio je i kako ratni zločini ne zastarijevaju. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju