Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATI U EGIPTU

Agencije su ga izbacile iz ponude, predloženo da radnike osigurava vojska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske tvrtke oduvijek su prisutne na egipatskom tržištu.

Baš kao i Tomislav Salopek, u Egiptu rade brojni Hrvati. Onima koji rade za strane tvrtke broj se ne zna, no onih koji rade za nekoliko hrvatskih firmi zna se. Prema riječima ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, njih je oko osamdesetak. Na ceremoniji vezanoj za Sueski kanal Pusić je razgovarala s hrvatskim gospodarstvenicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerova poruka: 'Ljudi čuvajte se, čuvajte se. To što poslodavci osiguraju ljude ne znači ništa kad se ovakve stvari dogode' Slika nije dostupna Nakon svega ODGOVARAJU HRVATSKI EKSPERTI Je li Hrvatska sigurna zemlja?

'S predstavicima hrvatskih i drugih tvrtki, oni su bili zabrinuti za novu situaciju iako sigurnosni uvjeti u cijelom Egiptu nisu isti', rekla je Pusić.

Hrvatske tvrtke oduvijek su prisutne na egipatskom tržištu.

'Hrvatske tvrtke dugi niz godina posluju tamo i upućeni su u sva politička pitanja, u kontaktu smo s tvrtkama koje dolje imaju radnike i koliko znamo sve je u redu', rekla je stručna savjetnica u Hrvatskoj gospodarskoj komori Jelena Dumičić. Hrvatska ne želi niti može zabranjivati Hrvatima da odlaze raditi u Egipat.

'Hrvatska može pružiti sve informacije i podatke, ali neće zabranjivati državljanima da bilo gdje idu', potvrdila je i ministrica Pusić. Za hrvatske radnike u Egiptu najsigurnije je kada ih čuva egipatska vojska.

Poruka iz tvrtke za koju je radio Salopek

'Razgovarali smo o mogućnostima dizanja osiguranja i mogućnost da na nekim djelovima gdje do sada nije bio slučaj, da ih osigurava vojska', rekla je Pusić.

Turistima se pak sugerira da izbjegavaju Egipat.

'Možemo svakako reći da je od momenta otmice gospodina Salopeka interes potpuno nestao i putovanja u Egipat nisu više u našim programima', potvrdio nam je i Boris Žgomba iz Udruge Hrvatskih putničkih agencija.

Turistima iz Hrvatske Egipat zasigurno neko vrijeme neće biti zanimljiva destinacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene