Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam zima: Od vikenda temperatura u osjetnom padu, pripremite topliju odjeću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku tjedna očekuje se promjenjivo vrijeme uz povremenu kišu, koje će više biti na Jadranu i područjima uz njega. Postaje sve hladnije, a manje oborina imat ćemo za vikend, kada će i južina oslabjeti.

Vikend će kopnu donijeti pad temperature, a osobito će hladno biti u nedjelju ujutro, s oko nula stupnjeva, stoga pripremite toplu odjeću. Krajem nedjelje ponovo kiša, u ponedjeljak prolazno toplije, a onda nas od utorka čeka pravo zimsko vrijeme.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Na kopnu će biti uglavnom oblačno, ali manje nestabilno, tako da će od sredine dana kiše biti manje, a ponegdje i uz kidanje naoblake. Uz umjeren jugozapadnjak, temperatura će biti do najviše 15 stupnjeva.

Slično će biti i u Slavoniji, dakle nebo većinom prekriveno oblacima, past će i još malo kiše, ali rjeđe nego prijepodne. Uz južinu će i ovdje biti toplo - oko 15 stupnjeva.

Najviše se kiše očekuje na području sjevernog Jadrana i u gorju. Kada se zbroji sve što je do sada palo u ovom mjesecu, već je jasno da će ovo biti jedan od najkišovitijih studenih u povijesti mjerenja. Puhat će umjeren, jak, na udare i olujni jugozapadnjak, a temperatura će biti do 10 stupnjeva u gorju te oko 16 uz more.

Nestabilno će biti i u Dalmaciji, osobito u unutrašnjosti, gdje će lokalno pasti i obilnija oborina, ali povremene kiše bit će i uz obalu. I ovdje će biti vjetrovito, a temperatura do 20 stupnjeva.

U petak se očekuje slično - promjenjivo s povremenom kišom. Za vikend će oborina uglavnom izostati, ali će temperatura biti u osjetnom padu. U nedjelju ujutro tako može biti oko nule pa bi moglo biti i mraza.

Na moru u petak promjenjivo s kišom ili pljuskovima te pojačanim jugom. Vikend će biti stabilniji, u subotu će zapuhati sjeverozapadnjak ili bura, ali će već krajem nedjelje opet biti kiše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene