Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIČA ZAPANJILA HRVATSKU

Nakon ispovijesti o mobingu na poslu, za emisiju Provjereno, dobila otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivanka Dujmić iz Vinkovaca, koja je za emisiju Provjereno progovorila o strahotama koja je proživljavala na poslu prodavačice u trgovačkom lancu Boso danas je dobila otkaz.

Ivanka Dujmić iz Vinkovaca ostala je šokirana kada joj je u ponedjeljak ujutro stigla preporučena pošiljka u kojoj je bio otkaz. U odluci o otkazu koju možete vidjeti na dnu teksta u prilogu stoji kako joj je otkaz ugovora o radu uručen zbog zatvaranja poslovnice Lapovci 4 i negativnog poslovanja firme.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Tako je priča, emitirana u emisiji Provjereno, koja je zapanjila Hrvatsku dobila još jedan neželjen epilog.

Podsjetimo Ivanka je za Provjereno posvjedočila o nezamislivim uvjetima u kojima rade radnici u toj tvrtki.

Direktor ih kažnjava po 200 do 300 kuna za sve i svašta tvrde. Robnu marku te tvrtke ne mogu vraćati na skladište ukoliko je ne prodaju ili joj istekne rok, pa su je prisiljeni kupovati. A u startu moraju svaki mjesec potrošiti određeni iznos u trgovini, i to onaj koji je direktor odredio! Nakon što su iz Provjerenog upitali direktora zašto djelatnici moraju potrošiti 700 kuna mjesečno on je odgovorio: 'Slušajte me, da li stado misli ili predvodnik stada misli?'.

Brojni dokumenti procurili su iz te tvrtke koji potvrđuju sve ono što djelatnici govore. Ali boje se otkaza ustvrdili su za Provjereno.

Emisija Provjereno nastavit će pratiti ovu priču sve dok institucije ne zaustave ovakvo iživljavanje nad radnicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene