Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred premijerom velika odluka

Što bi za Agrokor značila Ramljakova ostavka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što bi, ako bude potvrđena, značila ostavka Vladina povjerenika za proces restrukturiranja Agrokora koji je ušao u završnu fazu?

Premijer Andrej Plenković trebao bi u srijedu donijeti odluku, hoće li prihvatiti ostavku izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka ili neće. Cijeli proces restrukturiranja Agrokora se usložnjava. Sada je najvažnije kako će vjerovnici i ostali dobavljači u Agrokoru reagirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Agrokor dobio odgovor Sberbank se oglasio: "Žalit ćemo se na osporavanje tražbina" Slika nije dostupna Nova objava Todorić poručio Plenkoviću: "Pokažite hrvatskoj javnosti ugovor o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific ltd iz Hong Konga"

Naime, oni trebaju dati svoju suglasnost. Trgovačkom sudu Vlada, ako je gospodin Ramljak razriješen, treba poslati ime novog Vladinog povjerenika za kojeg još ne znamo tko je. To može trajati nekoliko sati, ali i nekoliko dana.

Proces spašavanja Agrokora neće završiti u travnju nego u srpnju. Pitanje je i kako će dobavljači reagirati. Vlada i novi Vladin povjerenik, ako on dođe, moraju dati jamstva da će se sve nastaviti svojim tokom.

Ovaj proces restrukturiranja ušao je u završnu fazu nagodbe. Najgore bi bila situacija da dobavljači, gotovo njih 4000 za Konzum, u ovom trenutku počnu obustavljati svoju robu. U tom bi slučaju scenariji bili vrlo slični onome kojeg smo imali u travnju prošle godine – prazne police Konzuma. To je crni scenarij.
Čekamo što će odlučiti premijer Plenković – ostaje li ili odlazi Ramljak.

Podsjetimo, Ante Ramljak u utorak poslijepodne, prema neslužbenim informacijama, ponudio je ostavku premijeru. Nakon sastanka u utorak navečer, iz zgrade Vlade izašao je na stražnji izlaz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene