Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb

Diplomirani vjeroučitelj i strastveni Dinamovac u borbi za gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Sladoljev, kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba diplomirani je vjeroučitelj i strastveni navijač Dinama.

Marko Sladoljev rođen je 25. travnja 1973. u Zagrebu. Završio je Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu i stekao zvanje diplomiranog vjeroučitelja.

Pročitajte i ovo Marin Miletić i Marija Selak Raspudić Anketa Dnevnika Nove TV Na čijoj ste strani po pitanju raskola u Mostu? Pogledajte kako ste glasali Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"

Predavao je vjeronauk u Osnovnoj školi Ante Kovačića, a u njegovoj biografiji između ostalog stoji da je za vrijeme rada u školi sudjelovao u dosta humanitarnih akcija, od čega je najveća izgradnja školske kuhinje u Africi. U ovaj saziv Sabora ušao je kao zamjena ministra Slavena Dobrovića. Na Mostovoj listi za 7. izbornu jedinicu bio je drugi, a bio je i drugi po dobivenom broju preferencijalnih glasova - 1.346.

Strastveni navijač

Tijekom svog političkog djelovanja fokusirao se na pitanja vezana uz sport, točnije nogomet. Potpisao je Mostov zahtjev da cijeli vrh Hrvatskog nogometnog saveza podnese ostavku nakon skandala s jedanaestercem na utakmici Dinamo-Cibalia.

Često istupa protiv Zdravka Mamića te se zalaže za provedbu Zakona o sportu.

Gorljivi je navijač Dinama i simpatizer BBB-a, a jednom prilikom je izjavio: "Dinamo je moja prva i jedina ljubav."

"Bandićev mandat bez vizije"

Za mandat gradonačelnika Milana Bandića kaže da je vođen bez vizije te samo s jednim jedinim ciljem – osvajanjem sljedećih izbora.

''Da postoji nekakva strategija za bilo što, pa i uvođenje školskih odora, prvo bi se riješili prioriteti. Zadatak školovanja je da djecu obrazuje i odgaja, da od njih napravi bolje ljude koji su konkurentniji na tržištu rada. Očito gospodin Bandić ima neke druge prioritete. I u vrtićima i u školama situacija je izuzetno loša, a on se opet bavi nekakvim populističkim projektima i skretanjima s bitnoga. Vrijeme je da se tome stane na kraj'', komentirao je Sladoljev Bandićevu inicijativu za uvođenje školskih uniformi.

Istraživanje Nove TV provedeno u ožujku pokazalo je kako se Mostov kandidat nalazi na samom začelju s podrškom od 1,1 posto stanovnika metropole. Ispred njega su Ivan Pernar (Živi zid) s 2,6 posto te Drago Prgomet (HDZ) s 6,8 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene