Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije objasnila kako

Predsjednica: "Povratak HV-a u Ploče znači veći demografski rast"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) otvorena je vojarna "116. brigade Hrvatske vojske" u Pločama. Na svečanosti je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović istaknula da je povratak Hrvatske vojske (HV) u Ploče od iznimne nacionalne važnosti.

''Ustrojavanje satnije mornaričko-desantnog pješaštva i njezin teritorijalni razmještaj baš ovdje u Pločama od posebnog je nacionalnog interesa jer su Ploče za HRM gravitacijsko središte. Povratak HV-a u Ploče znači i veći gospodarski i demografski rast za ovaj grad'', poručila je Predsjednica.

Pročitajte i ovo Nogometni spektakl u Pločama - 3 Nogometna euforija Nogometni spektakl u Pločama: "Da smo ih imali, mogli smo prodati 10 tisuća ulaznica" Otvorena vojarna u Pločama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 27. obljetnica HRM-a Nova postrojba vojske u Pločama pokazala što može

Podsjetila je da će vojarna nositi ime 116. brigade HV-a, koja je u Domovinskom ratu sudjelovala u svim važnim vojnim operacijama na ovom prostoru. ''Na taj način čuvamo i vrijednosti Domovinskog rata, ali i uspomene na sve pripadnike ove brigade, njih 6409, osobito na 65 poginulih i više stotina ranjenih'', zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Vojarna nosi ime "116. brigada Hrvatske vojske," a njezin prvi ratni zapovjednik bio je pukovnik Nedjeljko Obradović.

Ukupna površina smještajno-radnoga prostora vojarne je 5145 metara četvornih, a vojarna je tako opremljena da satnija mornaričko-desantnoga pješaštva može brzo intervenirati radi zaštite građana u primorju i na otocima južnoga dijela Hrvatske.

Na svečanosti je bio i saborski zastupnik Branko Bačić (HDZ) kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

Nakon otvaranja ove vojarne u Pločama će se održati središnja proslava Dana Hrvatske ratne mornarice. (Hina, L.R.)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene