Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Viacom traži milijardu dolara od Googlea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Viacom, vlasnik poznate glazbene televizijske postaje MTV, podigla je tužbu protiv sve popularnije internetske stranice za razmjenu videodatoteka YouTube zbog kršenja autorskih prava.

Prema tvrdnjama Viacoma, na YouTubeovoj internetskoj stranici neovlašteno je prikazano više od 150 tisuća video isječaka iz njegove mreže kabelskih televizija. Pogledani su više od milijardu i pol puta. 

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

Nanesenu štetu Viacom je procijenio na više od milijardu dolara. Toliki je iznos sudskim putem zatražen od YouTubea i njegovog vlasnika Googlea. Tužba je vrhunac dugog jačanja napetosti između Viacoma i YouTubea. 

Podignuta je tek nešto više od mjesec dana nakon propasti pregovora dviju tvrtki. Još nekoliko medijskih kuća sukobilo se s YouTubeom oko autorskih prava no uspjeli su se sporazumjeti.

- Mislim da YouTube očekuje još mnogo izazova jer mnogo medijskih tvrtki želi poštenu naknadu za svoje sadržaje i mislim da ovo što se dogodilo danas pokazuje koliko su dva tabora još udaljena, kaže Tuna Amobi, analitičar medijskog tržišta. 

Brzo rastuća popularnost YouTubea izazvala je zavist, ali i strah kod vlasnika tradicionalnih medija. 

Tvrde da bi prikazivanje njihovih sadržaja bez naknade mogla odvući gledatelje, ali i oglašivače. Takvoj je opasnosti posebno izložen Viacom. 

Njegovi su programi uglavnom namijenjeni mlađoj populaciji koja također više koristi Internet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene