Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Asusova revolucija

Telefon, tablet i prijenosno računalo – sve u jednom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Asus je PadFone predstavio još sredinom prošle godine, a sada je ova kombinacija telefona i tableta dobila i dodatnu tipkovnicu pa se može koristiti i kao prijenosno računalo

Negdje sredinom prošle godine Asus je predstavio PadFone, za mnoge revolucionaran uređaj koji je trebao riješiti dilemu brojnih korisnika koji se nisu mogli odlučiti između kupnje pametnog telefona ili tableta jer je PadFone bio upravo to – pametni telefon koji se mogao postaviti unutar tableta te se procesorska snaga i sav sadržaj s telefona mogao nastaviti koristiti na velikom ekranu.

Nakon toga Asus je otišao korak dalje i korisnicima koji su se našli u dilemi da li kupiti tablet ili prijenosno računalo ponudili su model Transformer (kasnije Transformer Prime) koji se mogao koristiti kao običan tablet, no isporučivao se i s dodatnom tipkovnicom te se ovaj uređaj 'transformirao' u prijenosno računalo.

Ova dva uređaja (PadFone i Transformer) Asus je sada povezao u jedan te su na Mobile World Congressu u Barceloni prikazali PadFone s dodatnom tipkovnicom koji je tako postao hibrid između pametnog telefona, tableta i prijenosnog računala koji bi mogao zainteresirati veliki broj korisnika koji će, umjesto kupovine tri uređaja, moći kupiti samo jedan.

Cijeli je uređaj baziran oko telefona koji radi na dvojezgrenom 1,5GHz procesoru s 1GB RAM-a i koji ima 4,3 inčni ekran i 8MP kameru, dok je operativni sustav Android (Ice Cream Sandwich). Kada vlasnici PadFonea sadržaj s telefona požele pregledavati na većem ekranu, samo ga stave u PadFone Station koji se sastoji od kućišta, 10,1 inčnog ekrana rezolucije 1280x800 piksela i baterije koja povećava trajanje baterije iz telefona za čak 500 posto (barem tako tvrde u Asusu).

Na tom se velikom ekranu tada pregledava sadržaj koji je pohranjen u telefonu, čak se koristi i kamera s telefona, dok zvuk dolazi iz zvučnika Stationa, a dok se telefon nalazi u kućištu, razgovori se mogu obavljati putem dodatnih slušalica i mikrofona.

No, to nije sve – korisnici koji vole tipkati mogu nabaviti i dodatnu tipkovnicu koja se jednostavno poveže s ovim uređajem koji tako postaje pametni telefon, tablet i prijenosno računalo.

Na Wiredu jedino žale što ovaj uređaj ne dolazi s jačim procesorom poput četverojezgrene Tegre 3, no za pretpostaviti je da u Asusu već imaju planove za nasljednika ovog uređaja koji bi trebao imati i jači hardver.

Bi li kupili jedan ovakav uređaj ili vam je ipak draže koristiti posebno telefon, tablet i prijenosno računalo? 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene